Krenule su maline, ove slatke crvene bobice koje se savršeno uklapaju u skoro sve ljetne voćne deserte.
Danas vam donosimo recept za najbolje muffine koje inače možete pripremiti i same, uz dodatak nekog voća ili pekmeza, u njih možete dodati i kakao, čokoladni namaz ili u zimskim mjesecima začine poput cimeta ili onog za medenjake.
S-BUDGET jaja, 10 kom., 11,99 kn; Premijer šećer, 1 kg, 5,99 kn; mineralna voda Jamnica, 1 l, 3,49 kn; S-BUDGET suncokretovo ulje, 1 l, 6,89 kn; S-BUDGET glatko brašno, 1 kg, 4,49 kn; Dolcela prašak za pecivo, 1,19 kn; Dukat Brzo & Fino slatko vrhnje za šlag, 0,5 l, 14,99 kn; S-BUDGET mascarpone, 500 g, 18,99 kn; S-BUDGET šećer u prahu, 250 g, 3,69 kn, sve SPAR
Kad birate voće, u City Centeru one obiđite štandove OPG-ova gdje će pronaći sezonsko i lokalno voće za svoje slastice.
Danas vam ih donosimo u kombinaciji s kremom od malina. Iako, ako niste ljubitelj malina, zamijenite ih nekim drugim voćem po želji. U slast!
Priprema:
- Pećnicu upalite na 200 °C i ostavite da se grije.
- U kalup za muffine složite košarice.
- Pjenasto postupno izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte mineralnu vodu (ili mlijeko) te ulje.
- Postupno dodajte glatko brašno i prašak za pecivo. Cijelo vrijeme miksajte da se sve lijepo spoji.
- Košarice punite do 3/4 i u svaku ubacite po 2 – 3 maline i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu 15 do 18 minuta, ovisno o jačini pećnice.
- Kremu pripremite tako da u jednu posudu stavite ohlađeno slatko vrhnje za šlag, mascarpone i šećer u prahu, sve skupa izmiksajte dok ne postane malo čvršće, na kraju umiješajte maline, izmiksajte do kraja dok se ne stisne i maline oboje kremu. Pritom pazite da kremu ne miksate previše kako se ne bi stvorile grudice.
- Ukrasite muffine, dodajte im svježi listić mente i svježu malinu na vrh.
Foto: Sanja Mijac