Kako su nam već stigle one lijepe, sočne i mirisne jagode, odlučila sam ih napraviti u najboljoj mogućoj kombinaciji, s čokoladom!
Bogati brownie biskvit i lagana, osvježavajuća krema s jagodama su sve što vam treba za savršeni proljetni desert. Nadam se da ćete isprobati 🙂
Priprema:
Čokoladu i maslac otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici, zatim umiješajte šećer i džem.
Potom dodajte jaja i sjedinite pjenjačom.
Dodajte prosijane suhe sastojke (brašno, kakao i prašak za pecivo) pa sjedinite špatulom.
Smjesu rasporedite u kalup za tortu promjera 24-26cm pa pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Pustite da se ohladi dok pripremate kremu.
Jagode nasjeckajte na manje komade pa ih sa šećerom i sokom limuna kratko ukuhajte dok se ne raspadnu, 10-ak minuta.
Potom dodajte gustin koji ste razmutili u žlici vode i miješajte dok se smjesa ne zgusne.
Pustite da se prohladi.
Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa mu dodajte prohlađenu smjesu s jagodama i dobro sjedinite.
Kremu rasporedite preko biskvita, poravnajte i ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se stisne.
Po želji odvojite malo kreme za dekoraciju torte, uz još svježih jagoda i jagoda u prahu.
Savjeti:
U biskvitu umjesto kupovnog džema možete koristiti i domaći, napravite ga na isti način kao što je opisano u pripremi kreme.
Kakao prah obavezno prosijte kako ne bi bilo grudica.
Pazite da ne prepečete biskvit, ako radite test čačkalicom ona ne smije izaći skroz suha, mora ostati malo “vlažno” iznutra kako bi na kraju bilo sočno.
Kada dodajete gustin u kuhane jagode, obavezno ga prethodno otopite u malo vode kako se ne bi stvorile grudice.
Za dekoraciju možete koristiti mljevene liofilizirane jagode.
SPAR proizvodi: maslac (2,79€), jaja (1,89€), brašno (1,19€), šećer (1,99€), kakao (2,99€), prašak za pecivo (0,19€), džem od jagoda (3,99€)