Baloner – nezamjenjiv klasik jesenske garderobe

Elegancija i profinjenost koji garantiraju stylish look

Ikonski odjevni komad svoj je kultni status stekao prije više od 100 godina, a svaka nova jesen pozicionirala ga je sve više na listi ključnih komada. Baloner svoje korijene vuče još i dalje u povijest. Konkretnije, sve od početka 19. stoljeća kad je izumljen gumirani pamuk. Od njega su se izrađivali ‘vanjski’ komadi koji su, za razliku od današnjih balonera, jednako dobro održavali suhoću po kiši, ali i zadržavali vlagu unutra. Ipak, ključan trenutak u povijesti koji je odgovoran za popularizaciju balonera bio je 1. svjetski rat u kojem su vojnici nosili prve inačice ovog kaputa. Upravo odatle potiče engleski naziv za balonere – trench coat, čiji bi doslovan prijevod bio rovovski kaput.

Dug je modni put prešao ovaj komad u svojoj stoljetnoj primjeni. Pa je tako danas jedna od najelegantnijih jesenskih opcija koja svakoj kombinaciji daje sofisticiran prizvuk. Za to su najviše odgovorni kultna modna kuća Burberry te Hollywood koji je, kao što to danas čini Instagram, bio ključni pokretač trendova u modnom svijetu. U prepoznatljivom bež izdanju s dvorednim kopčanjem i remenom u struku prkosi baš svakom novitetu i iz sezone u sezonu ostaje vladarom jesenskih kombinacija. Jednostavno se spaja s većinom boja koje vladaju u vašoj garderobi, a nositi ga možete na doslovno sve. Od tenisica do visokih potpetica, elegantnih haljina do traperica, a hrabre eklektičarke prebacit će ga čak i preko obožavanih setova trenirki.

Only, Sportina, 599 kn (79,50 €)

Mango, 599,90 kn (79,62 €)

C&A, 602,68 kn (79,99 €)

Iako je njegova popularnost u klasičnom izdanju nemjerljiva i gotovo pa nezamjenjiva, želite li u svoju jesensku svakodnevicu ubaciti i malo modne igre, razmislite o nabavci balonera u drugačijem izdanju. Tamnije nijanse odlična su opcija ako se ne želite odreći klasičnog elegantnog prizvuka u svojim outfitima. No želite li blagi pomak, odaberite varijantu koja nosi neki od klasičnih uzoraka. Karirani, pepita ili neka njihova izvedenica idealni su jesenski klasici među uzorcima koji će osigurati da svoj baloner bez problema možete nositi godinama i uvijek izgledati jednako chic. Želite li pak biti totalno u trendu ove jeseni, kožnati baloner bit će najbolji odabir. Istovremeno neutralan koloritom, ali i primjetan presijavajućim materijalom, kožni će baloner dati odličan edgy izgled koji ćete moći spajati s urbanim i chic outfitima.

Massimo Dutti, 1599 kn (212,22 €)

Jake’s, Peek & Cloppenburg, 1099 kn (145,86 €)

H&M, 376,65 kn (49,99 €)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

5 načina kako nositi hit komad sezone

6 printova u kojima ćete privlačiti pozornost

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići