Beauty školica: Anticelulit

Borba s ljetnim neprijateljem traži snažne pomagače

Celulit je sasvim normalna pojava. Imaju ga brojne žene. I ne bi smio biti razlog skrivanja i izbjegavanja odlaska na plažu ili nošenja kratkih odjevnih komada. Nikada. No iako je to svima jasno, brojnima je i dalje celulit ljetni neprijatelj broj 1. Razumljivo, uvijek nastojimo osjećati se, pa samim time i izgledati bolje. A i te sitne ili malo veće udubinice na nogama, stražnjici i trbuhu nisu ono savršeno izdanje koje viđamo po društvenim mrežama, reklamama i brojnim magazinima. Pa iako je taj nerealan standard gotovo nemoguće postići, ne znači da je nepotrebno raditi na sebi. Ipak, prije nego što krenete u posljednju bitku prije odlaska na godišnji, imajte na umu nekoliko stvari. Za celulit je najčešće odgovorna genetika koju je nemoguće promijeniti. Najbolji saveznik bit će vam intenzivna tjelovježba, puno vode i lagana prehrana, izbjegavanje slatkiša i što manji unos soli. I ne postoji brzo rješenje koje će vas u nekoliko tjedana osloboditi celulita.

Ipak, postoje načini kako olakšati bitku i barem privremeno zagladiti „nepravilnosti“ koje nas muče. Anticelulitni proizvodi uglavnom se baziraju na kofeinu, ekstraktima biljaka, askorbinskoj kiselini, odnosno vitaminu C, vitaminu E, retinolu i brojnim drugim divnim sastojcima koji dugoročnim redovnim korištenjem umanjuju vidljivost celulita. Važno je znati kako oni ne „razbijaju“ celulit, odnosno njihovim korištenjem celulit neće nestati. Samo će za vrijeme korištenja biti manje vidljiv.

L’Occitane, 279,90 kn

Eveline, Müller, 52,90 kn

Važno je biti ustrajan i proizvod nanositi svaki dan, idealno dva puta dnevno, i po nekoliko tjedana do čak mjeseci kako bi rezultati bili vidljivi. Jasno, to će ponajviše ovisiti o količini celulita s kojim se borite. Stoga, ako imate manje nepravilnosti, možete očekivati da ćete većinu celulita „eliminirati“. U suprotnom slučaju morat ćete smanjiti očekivanja, jer iako će površina kože biti vidno zaglađenija, tvrdokoran celulit i dalje će biti vidljiv, ali u nešto manjoj mjeri.

Biofarm, dm, 79,90 kn

Diego dalla Palma, Douglas, 365 kn

Naime, celulit su masne naslage koje se nalaze bliže površini kože te se zato prezentiraju kao udubine, većeg ili manjeg promjera. Stoga će najbolji način njihova eliminiranja biti redovita i intenzivna tjelovježba. No na odmet uz anticelulitne proizvode neće biti niti snažna masaža koja će fizički razbijati naslage i tako im barem malo pomoći u razgradnji. Međutim, imajte na umu da takva vrsta masaže može biti poprilično bolna i kako u njoj treba biti ustrajan. Neka vas to ne obeshrabri jer, iako je ljeto već započelo, ne znači da ste zakasnili. Spoj anticelulitnih proizvoda i redovite masaže bit će dobitna kombinacija koja će vam pomoći u smanjenju vidljivosti. A u procesu pripreme za plažu ne bi bilo loše i da same sebi, ali i drugim ženama oko sebe pokažemo malo razumijevanja. Jer, celulit ne bi trebao stvarati toliku neugodu da nas sputava u svim prekrasnim iskustvima koje će ljeto pred nama donijeti.

Body & Soul, Müller, 39,90 kn

Beuer, Elipso, 674,95 kn

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Omiljeni ženstveni komadi sa sniženja

Knjige za ljetno osvježenje

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići