Beauty školica: Hijaluronska kiselina

Saveznik za osvježen izgled

U moru raznih beauty sastojaka koji su tijekom posljednjih nekoliko godina dobili na popularnosti kao vodeći ističe se hijaluronska kiselina. Ne samo da se taj sastojak sve češće spominje nego je postao gotovo neizostavan dio beauty rutine većine žena diljem svijeta. Međutim, nije riječ o tek otkrivenom savezniku njegovane kože jer je popularno zvani hijaluron mnogo dulje prisutan u hidratantnim kremama. No populariziranjem brige o koži te zahvaljujući sve dostupnijim informacijama, našao se u fokusu i šire populacije žena, ne samo kozmetičara.

Hijaluronska kiselina i inače se nalazi u ljudskom tijelu, a najočitija je kao tekućina u našim očima. Upravo iz tog razloga ovaj sastojak odgovara gotovo svima te je priznat kao iznimno siguran za korištenje u svako doba dana uz gotovo nikakav rizik razvoja alergijskih reakcija. Ipak, kako u većini beauty proizvoda ne dolazi samostalno, prije korištenja novog proizvoda s hijaluronom nužno je napraviti test osjetljivosti na unutarnjoj strani podlaktice.

Eucerin, Farmacia, 254 kn

Dermalogica, Dermacare, 514 kn

Primarna uloga hijaluronske kiseline u ljudskom organizmu podmazivanje je zglobova i tkiva. Međutim, kada govorimo o njezinoj ulozi u kozmetičkim preparatima, fokus je na efektu hidratacije i osvježavanja kože. Princip po kojem djeluje poprilično je jednostavan. Naime, molekule hijaluronske kiseline na sebe vežu vodu te tako na koži postižu dojam svježine, čine je mekom i podatnom na dodir. Ipak, učinak hijaluronske kiseline ovisi o veličini molekule, pa će tako velike molekule na sebe vezati više vode, a one manje – manje. Međutim, imajte na umu da će manje molekule prodrijeti u dublje slojeve kože negoli veće koje će se zadržavati u gornjim slojevima.

Biotherm, Douglas, 305 kn

No, hijaluronska kiselina nije svemoguća jer je njezin učinak, iako gotovo trenutačan, privremen. S obzirom na to da njene molekule, ma koliko malene bile, ne prodiru u duboke slojeve kože, njezino je djelovanje prolazno. Stoga, kremama i serumima nećete postići isti efekt kao što biste postigli ubrizgavanjem hijaluronske kiseline uz pomoć liječnika i stručnjaka. Međutim, preparati koji je sadrže bit će vaš svakodnevni, i jutarnji i večernji, saveznik za svježiji i odmorniji izgled kože. Osim toga, zahvaljujući vodi koju veže za sebe, vratit će volumen gornjim slojevima kože i tako joj podariti punoću koja će umanjiti vidljivost manjih bora i podočnjaka. Za najbolji učinak hidratacije serume s hijaluronskom kiselinom nanesite na vlažno lice.

Hada Labo, dm, 82,90 kn

Kiehl’s, 519 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Buce u fokusu zimskih kombinacija

Après-ski – od snježnih padina do uredskih hodnika

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići