Beauty školica: Okoloočna njega

Nepravedno zanemaren dio rutine

Rijetki su sretnici kojima se na području oko očiju ne vide tragovi umora. Većini životni tempo, bez obzira na to kakav je, vrlo često ostavlja posljedice. Najčešće su to tamniji koluti ispod očiju, podočnjaci, a ponekad čak i natečenost. Međutim, ma koliki sretnici bili po pitanju (ne)vidljivosti podočnjaka, tragovi starenja teško da će ikoga zaobići. Osim toga, često smijanje, mrštenje i škiljenje također ostavljaju tragove na ovom dijelu lica koje karakterizira tanka, nježna i poprilično osjetljiva koža. Budući da su facijalne ekspresije gotovo nesvjesne, vrlo je važno da ovom osjetljivom području posvetimo posebnu pažnju i dodatnu njegu.

Najčešći krivac za pojavu tamnih podočnjaka nedostatak je sna. Ne govori se bez razloga kako je za beauty sleep važno spavati osam sati. No, nemojmo se zavaravati, vjerojatnost da ćemo baš svaku noć moći odspavati ovu satnicu vrlo je mala. Posao, obitelj, kućanski poslovi i brojne druge obveze mnogima ne ostavljaju više od pet sati sna, što nije dovoljno za svjež jutarnji izgled. Upravo nedostatak sna utječe i na smanjenje proizvodnje kolagena, čiji nedostatak pospješuje pojavu prvih znakova starenja na koži, i to najprije u području oko očiju. Idealno bi bilo, za početak, ovaj začarani krug prekinuti duljim snom, ali ne samo vikendom i za vrijeme godišnjeg odmora.

Kiehl’s, 32,92 € (248 kn)

Biotherm, Müller, 56,26 € (423,90 kn)

Osim kvalitetnog sna, u ovu priču treba uključiti kvalitetan skincare preparat koji, iako nije čudotvoran, u velikoj mjeri ublažava posljedice na koži ovog područja. Vjerujemo da ste barem jednom čuli kako su kreme za okoloočno područje zapravo samo prepakirane hidratantne kreme, pa ih ne treba ni koristiti. Međutim, istina je suprotno jer, iako su osnovom uglavnom slični, ovi se proizvodi vrlo često razlikuju po jednom bitnom sastojkukofeinu. Onako kako nas šalica kave ujutro razbuđuje, tako i kofein u skincareu djeluje na razbuđivanje i osvježavanje kože. Kako je ta koža vrlo tanka, važno je da krema koju odaberete bude iznimno hranjiva, bogatija uljima i gušće teksture od klasičnih hidratacijskih preparata koje koristite, čak i ako imate masnu kožu.

Yoskine, dm, 9,28 € (69,90 kn)

L’Occitane, 66,35 € (499,90 kn)

U isto vrijeme, obratite pozornost da se u sastavu preparata nalazi i hijaluronska kiselina, osobito ako ste prešli tridesetu godinu života jer tada njena prirodna razina u kožnom tkivu počinje opadati, što uzrokuje opuštenost kože i nastanak bora. Uz to, muči li vas osjetljivost kože na ovom području, vaš dobar saveznik bit će i Aloe vera jer djeluje umirujuće. A budite li se ujutro otečenog područja oko očiju, hladnoća će biti vaš najbolji saveznik u ublažavanju ove pojave. Stoga, nakon što nježnim tapkanjem nanesete kremu ili serum, ovo područje tretirajte hladnim rolerom koji je tijekom noći bio u hladnjaku. Kombinacija aktivnih sastojaka i niže temperature učinit će čudo, no nikako ne stavljajte hladan roler direktno na suhu kožu jer biste je mogli dodatno iritirati i postići suprotan učinak!

Eucerin, Farmacia, 29,50 € (222,30 kn)

Caudalie, Mandis Pharm, 31,84 € (239,89 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Pletivo u prvom planu zimskih outfita

Traže se zavodljivi prorezi

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići