Beauty školica: Zimska njega kose

Zaštitite se od hladnoće

U ljetnim mjesecima kao da baš svi pričaju o zaštiti kose od štetnog utjecaja sunca i mora. S druge strane, pak, u zimskim mjesecima samo ćemo od ponekog stručnjaka čuti kako je važno posvetiti dodatnu pažnju kosi. No, i jedna i druga sezona mogu podjednako negativno utjecati na vlasi, stoga ni zimsku njegu kose ne bismo trebali prepuštati slučaju. Dapače, kosa i zimi, baš poput kože, doživljava razne šokove. Prvi i najočitiji je velika razlika između vanjske i unutarnje temperature koja jednako utječe na gubitak vlage i suhoću kose kao što to čini s kožom.

Briga o kosi, baš kao i o koži, počinje iznutra, i to dovoljnim unosom u organizam tekućine, pogotovo vode. Hladan vanjski zrak te vruć i suh unutarnji isušuju kosu te joj daju onu nepoželjnu slamastu teksturu. Stoga, unutarnja hidratacija neće biti dovoljna, pa kosu treba tretirati odgovarajućim proizvodima. Sve počinje šamponom i regeneratorom koji, bez obzira na to što na kosi ne ostaju dugo, imaju veoma važnu ulogu u pripremi vlasi za iduće korake njege. Stoga, odaberite hranjive opcije koje u svom sastavu sadrže ulja i keratin. Protein keratin odličan je saveznik u zaštiti kose, a nakon primjene proizvoda koji ga sadrži primijetit ćete zaglađenije i sjajnije vlasi koje svakim novim korištenjem još bolje izgledaju.

Phyto, Farmacia, 19,90 € (149,94 kn)

Kiehl’s, 52 € (391,79 kn)

Čak i ako u svojoj rutini njege kose inače ne koristite regeneratore i maske, u ovom biste ih godišnjem dobu trebali uvesti. To se posebice odnosi na hranjive maske koje obavezno morate nanositi nakon pranja na ručnikom prosušenu kosu. Maske su koncentriranije nego regeneratori i njihova je uloga trenutni oporavak kose. Naravno, kao i sa svim proizvodima, učestalo će korištenje donijeti najbolje rezultate, no već i nakon prvog korištenja primijetit ćete razliku.

Olaplex, dm, 26,53 € (199,89 kn)

Uz masku, jednako će važni biti i proizvodi što se nanose nakon ispiranja i koji ostaju na kosi. Serumi koji se nanose na vlažnu kosu i zaštita od topline uređaja poput sušila i aparata za stiliziranje trebali bi postati sastavni dio njege kose u zimskom razdoblju. Osim što će nahraniti kosu, stvorit će i zaštitni sloj koji će je štititi i danima nakon nanošenja. A odlična opcija bit će kreme i serumi s anti-frizz učinkom jer pomažu da sve one sitne vlasi koje strše, osobito za kišnih dana, ostanu pod kontrolom. Dodatan plus vašoj njezi kose bit će i nanošenje hranjivog ulja na vrhove suhe kose. Samo nekoliko kapi ulja argana, čička, oraha ili makadamije oživjet će isušene vrhove vlasi i učiniti ih sjajnijima i vidno zaglađenijima. Međutim, za dugoročan učinak ulje ćete morati nanositi svakih nekoliko dana između pranja kako bi se zadržao vizualan učinak koji postiže.

L’Occitane, 25,59 € (192,81 kn)

Revox, Douglas, 18,27 € (84,91 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Aktualni trendovi na sezonskim sniženjima

Top 3 siječanjske kombinacije

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići