Blokecore – novi trend koji spaja nespojivo

Možda ste već prigrlile ovu estetiku

Čitanjem modnih portala, listanjem društvenih mreža, čak i šetnjom trgovinama, lako je steći dojam da se trendovi pojavljuju na tjednoj bazi. Iako je ponekad to činjenica, vrlo često je riječ samo o tome da je neki trend koji se „kuha“ već neko vrijeme stekao toliku popularnost da mu je dodijeljeno ime. Jedan od najboljih primjera je i blokecore trend koji označava spajanje elegantnih i potpuno suprotnih sportskih komada. Početke ovog trenda mogli ste primijetili još unatrag nekoliko godina kad su popularne dame svoje trenirke počele spajati s visokim potpeticama. No, za masovno širenje odgovoran je TikTok i poplava videa u kojima žene nose dres brazilske reprezentacije u stylish kombinacijama. Razlog tome nije isključivo ljubav prema nogometu, nego i svojevrsna pobuna protiv političkog stanja u državi. Upravo je trend koji je nastao iz ovog pokreta pravi pokazatelj koju snagu ima moda.

Kako to obično i bude s modom nastalom iz određenog pokreta, tako je i blokecore postao jedan od mainstream trendova te se odmaknuo od originalne poruke. Zato ne morate nužno obožavati određeni sportski klub ili iskazivati nezadovoljstvo društveno-političkom situacijom da biste u svoje dnevne outfite uključili elemente ovog trenda. Naprotiv, dovoljno je samo da volite ležerno odijevanje i igranje modom. Stoga bez straha spojite svoju omiljenu traper suknju, dodajte majicu u stilu dresa i sve začinite dobrim parom tenisica i torbom.

Majica, Stradivarius, 19,99 € (150,61 kn); torba Calvin Klein, Peek & Cloppenburg, 114,99 € (866,39 kn); sunčane naočale Prada, Optika Anda, 430 € (3239,84 kn); suknja, Mango, 29,99 € (225,96 kn); čarape, H&M, 9,99 € (75,27 kn); tenisice adidas, Buzz, 119,99 € (904,06 kn)

Moda bi prije svega trebala biti zabavna i namijenjena svima, zato otpustite kočnice i pokažite svima svoje stilsko umijeće. Inspirirajte se lookovima Kendall Jenner i drugih trenutno najtraženijih modela i manekenki, pa svoju zanimljivu blokecore kombinaciju bazirajte na donjem dijelu trenirke šireg kroja i bijelom tank topu. A umjesto klasičnih tenisica, koje biste inače dodali ovoj bazi, uključite cipele s visokom potpeticom kojima ćete pridružiti upečatljivu torbicu i decentan zlatni nakit.

Top, Desigual, 18,16 € (136,83 kn); torba, Replay, 41,50 € (312,68 kn); donji dio trenirke, Bershka, 9,99 € (75,27 kn); ogrlica, Zaks, 218,40 € (1645,53 kn); naušnice, Zaks, 128,70 € (969,69 kn); cipele, Aldo, 106 € (798,66 kn)

Želite li ipak svojim blokecore outfitom iskazati određeni stav i privrženost, uvijek to možete iskazati dresom omiljenog kluba ili reprezentacije. Bez obzira na to što trenutno na rasporedu nema nikakvih utakmica, stylish outfit uvijek možete upotpuniti službenim dresom hrvatske reprezentacije kojem ćete dodati široke traperice u svijetlom tonu. Budući da je osnova ove kombinacije u tonovima plave, odaberite i dodatke u istom spektru. Tako će, uz kultne tenisice, za stylish dojam biti zadužena efektna top handle torbica i sunčane naočale mačkastih okvira.

Majica Nike, Sport Vision, 53,44 € (402,64 kn); torba, H&M, 12,99 € (97,87 kn); traperice, Mango, 25,99 € (195,82 kn); sunčane naočale Bottega Veneta, Optika Anda, 405 € (3051,47 kn); naušnice, Mango, 12,99 € (97,87 kn); tenisice Nike, Buzz, 99,99 € (753,37 kn)

Foto: Stradivarius i press

INSPIRIRAJTE SE

Najtraženiji traper komadi na sniženjima

Svi su ludi za Barbie

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići