BOBANICA

Naša Domaćica donosi prefini recept za najukusniju čokoladno-voćnu tortu

Tražite li recept za finu, ukusnu čokoladnu tortu koja ujedno i osvježava, Bobanica bi mogla biti ta. Mnogi su se već okušali u njenoj pripremi, a ako vi još niste, stiže recept. Torta je gotova za čas, priprema se samo biskvit, sastojci nisu skupi i komplicirani, a dobit ćete stvarno izvrsnu tortu za koju vjerujem da je može pripremiti svatko. Danas vam ju donosimo u kombinaciji s jagodama, a vi ju ovisno o sezoni možete kombinirati s bilo kojim džemom i voćem po želji. U slast!

Sastojci: jaja 10 kom, 9,99 kn; šećer Premijer 1 kg, 5,99 kn; prašak za pecivo Dolcela, 1,19 kn; tamna čokolada Dorina 300 g, 13,99 kn; džem jagoda 450 g, 15,99 kn; tekući šlag Dolcela 500 ml, 11,99 kn, sve SPAR

  1. Pećnicu upalite na 180 °C i ostavite da se grije.
  2. Kalupu za tortu promjera oko 24 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite.
  3. Bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite u čvrsti snijeg s praškom za pecivo.
  4. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom.
  5. Čokoladu otopite pa je dodajte u žumanjke, dobro promiješajte pa sve dodajte bjelanjcima. Nježno sjedinite špatulom, izlijte u kalup i stavite peći oko 30 minuta. Biskvit će se napuhati pa će onda, nakon što ga izvadite iz pećnice, splasnuti.
  6. Biskvit izvadite iz pećnice, nožićem prođite po rubovima kako bi se ravnomjerno spustio. Ohladite ga pa ga izbockajte slamkom. Ohlađeni biskvit premažite marmeladom. Po želji, na marmeladu poslažite jagode narezane na ploške.
  7. Slatko vrhnje za šlag istucite i ukrasite tortu po želji.
  8. Ako jagode niste stavili na pekmez, možete ih poslagati po vrhu torte i posipati s malo šećera u prahu.

Foto: Sanja Miljac

Micro trend: Boho Cowboy kao lepršava individualnost

Mramorni kolač s narančom