Jesen nam se tiho i polako ušuljala u domove pa me podsjetila na ove brze uštipke.
Brzinski zamućeno tijesto koje je prženo na ulju po želji možete zasoliti pa poslužiti uz jogurt ili neki slani dip, a možete ga i zašećeriti pa poslužiti posipano s još malo šećera u prahu. Možete ih poslužiti i uz pekmeze koje ste spremili ovog ljeta pa ih mazati na uštipke.
Igrajte se okusima i kombinacijama i uživajte u ovom brzom doručku ili večeri.
Dobar tek!
Jaja S-BUDGET (pakiranje 6 kom), 7,99 kn; tekući jogurt ‘z bregov 1 kg, 12,99 kn; glatko brašno S-BUDGET 1 kg, 4,49 kn; prašak za pecivo Dolcela (pakiranje 6 kom), 5,49 kn, sve SPAR
- Sve sastojke izmiješajte pjenjačom.
- U tavi zagrijte malo više ulja pa uštipke vadite žlicom na ulje.
- Pržite na laganoj vatri po minutu-dvije sa svake strane, odnosno dok ne porumene.
- Poslužite po želji.
Foto: Sanja Mijac