Čarapa-čizme su se vratile…

...i osvajaju street style

Svi se sjećamo popularnosti ovog modela obuće koji je na svom vrhuncu bio unatrag nekoliko godina. Međutim, svima nam je u sjećanju i njihov strmoglavi pad u kategoriju najomraženijih, i to vrlo brzo nakon strelovitog uspona. E pa čarapa-čizme sada su se vratile i jednako brzo se uspele na popis najtraženijih i tako u očaj bacile sve žene koje su ih izbacile iz svojih kolekcija u trenutku kad su postale nepoželjne. Želite li ponovo uskočiti u jedan od najudobnijih modela čizama, početak proljeća iskoristite za lov na najpoželjnija izdanja kojima ćete se, sigurni smo, jedva čekati vratiti i u prvim danima jeseni.

Najtraženiji modeli dolaze s tankom potpeticom koja je u ovom ciklusu njihove popularnosti ipak nešto niža negoli je to bio slučaj prije nekoliko godina. Tražite li opciju obuće koju ćete nositi i na posao i u ležernu šetnju gradom, čak i u večernji izlazak – bez straha da nakon nekoliko metara nećete moći napraviti ni koraka – ovo je prava varijanta za vas. Možete ih pronaći u raznim izdanjima, no najviše nošenja izvući ćete iz neutralnog kolorita jer će se s lakoćom uklopiti i u klasične i u trendi outfite. Zemljani tonovi i maslinastozelene nijanse ne samo da izvrsno pristaju ovom modelu obuće nego ćete ih moći nositi i uz lepršave haljine proljetnih nijansi, ali i deblje komade u jesenskoj paleti boja. Želite li, pak, uložiti u totalno trendi varijantu koja će vam ove sezone osigurati nadimak trendseterice, čarapa-čizme od trapera bit će nepogrešiv odabir!

Stradivarius, 39,99 € (301,30 kn)

Zara, 55,95 € (421,56 kn)

Stradivarius, 39,99 € (301,30 kn)

Pripadate li klasičarkama koje svoju garderobu nadopunjuju isključivo bezvremenskim koloritom, crne čarapa-čizme bit će vaš prvi odabir. No, to ne znači da vam je izbor sužen. Naprotiv, na raspolaganju vam stoje brojne inačice u ovom tamnom tonu, među kojima ćete sigurno pronaći one prave koje će se savršeno uklopiti u vaš stil. Chunky čizme u visini iznad koljena itekako su popularne u prvim danima proljeća. Osim što i dalje svoj par pronalaze u trapericama i haljinama od tankog pletiva, jednako se dobro slažu i s mini suknjama koje su već zavladale gradskim ulicama. Tražite li nešto elegantniju varijantu, model s visokom block potpeticom odlično ćete nositi i u urbanim i u sofisticiranim outfitima. Spojite ih s omiljenom plisiranom suknjom za romantičan prizvuk ili ih pak dodajte sad već klasičnim trapericama mom kroja kojima ćete podvrnuti nogavice za cool efekt. Čak i ako nijedna od ovih varijanti nije po vašim preferencijama, za sebe ćete pronaći zlatnu sredinu u obliku niže potpetice i sivih tonova.

Deichmann, 49,99 € (375,65 kn)

Bershka, 35,99 € (271,17 kn)

Lazzarini, Humanic, 59,59 € (449 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Najtraženiji outfiti sezone

Ponovo se nose utility komadi