Dječačke priče koje inspiriraju

Knjiga u kojoj će uživati vaši mali frajeri

Svi roditelji i klinci koji su bili i ostali oduševljeni nedavnim hitovima „Priče za laku noć za mlade buntovnice 1 & 2” pitaju se već neko vrijeme kad će nešto slično biti napisano za dječake. Ovim im putem objavljujemo da se imaju razloga veseliti jer je hrvatski prijevod svjetskog bestselera „Priče za dječake koji se usuđuju biti drugačiji” britanskog autora Bena Brooksa upravo stigao u knjižare.

Formula je slična onoj „Buntovnica”: ovo je zbirka od stotinu sjajno ilustriranih priča o poznatim i manje poznatim muškarcima i dječacima, povijesnim likovima ili našim suvremenicima kojima je zajednička osobina da su suočeni s nevoljama i predrasudama izašli kao pobjednici te da su kršeći pravila uspjeli postići nezamislive nove stvari.

Ova prekrasna i inspirativna knjiga prepuna priča o avanturama i raznim čudesima svidjet će se onima kojima treba hrabrosti da se odupru pritiscima svojih vršnjaka i zaplivaju protiv struje – a njih, vjerujemo, ima mnogo. Ovu knjigu trebali bi pročitati svi dječaci koji se brinu oko svega i svi roditelji koji se brinu za svoje dječake koji se brinu oko svega. Ona će ih poučiti i zabaviti, ali istodobno će ih ohrabriti i nadahnuti.

Veliki je značaj ovakvih naslova što nam pokazuju kako se ne treba voditi stereotipima već prihvaćenog interesa i ponašanja jer istinski heroji pobjeđuju zmaja u sebi, a ne onog izvan njih. Introvertirana djeca mnogo će dobiti: veliki dio obrađenih junaka bio je povučen te je čuda stvarao u svoja četiri zida.

Knjiga „Priče za dječake koji se usuđuju biti drugačiji” nudi alternativu ekstrovertiranosti naše kulture i odgaja nove generacije dječaka koji se usuđuju biti drugačiji. Između ostalih, donosi priče o muškarcima poput Daniela Radcliffea, Galilea Galileija, Nelsona Mandele, Louisa Armstronga, Louisa Braillea, Lionela Messija, Jamieja Olivera, Beethovena, Baracka Obame, Jesseja Owensa, Mahatme Gandhija – svi su oni vrlo različiti heroji koji dolaze iz svih područja života i sa svih strana svijeta.

Hoću knjigu, 119 kn

Vjerujemo da će roditelji pohrliti u knjižare i svojim dječacima udahnuti nove snove kojih je ova knjiga prepuna. Svijet se mijenja sve brže pa su tako potrebni novi i neobuzdani talenti.

 

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Senzualna čipka: Bezvremenska elegancija

Trend alert: Polka dots

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići