Odlično štivo za pod bor

Preostaje nam još samo nekoliko dana do trenutka kada ćemo si međusobno čestitati Božić te zaviriti ispod bora kako bismo preuzeli svoj poklon

Ako još nemate ideje što darovati najmilijima, mi vam preporučujemo da to bude neka dobra knjiga. No kako odabrati onu pravu? Zato smo mi tu za vas. U nastavku ćete pronaći naslove prilagođene različitim ukusima koji će ujedno postati trajna vrijednost svake kućne biblioteke.

Knjige za nju

VIKTORIJA – Daisy Goodwin

Roman Viktorija napisala je Daisy Goodwin, kreativna direktorica i scenaristica istoimene televizijske serije koja je prikazivana i kod nas te postigla široku popularnost.

Dugotrajna istraživanja za potrebe serije urodila su i ovim zanimljivim povijesnim romanom koji donosi priču o stupanju na tron jedne od najvećih vladarica svih vremena. Tisak Media, 119 kn

ZABORAVLJENE DJEVOJKE – Martha Hall Kelly

Knjiga Zaboravljene djevojke temeljena je na stvarnom životu pripadnice otmjenih njujorških krugova koja se borila za prava Kunića, skupine žena koje su preživjele užase koncentracijskog logora Ravensbrück.

Ovaj hvaljeni prvijenac kroz priču o ljubavi i iskupljenju otkriva strašne tajne koje su desetljećima bile skrivene. Ova napeta pripovijest teško se ispušta iz ruku jer preispituje povijest iz jedne svježe, ženske perspektive. Hoću knjigu, 99 kn

SEDAM SESTARA – Lucinda Riley

Ovaj smo naslov već preporučili u recenziji, ali toliko nam se svidio da ćemo to učiniti još jednom – za svaki slučaj.

Sedam sestara zanosna je epska bajka o ljubavi i gubitku – prva u jedinstvenom, čarobnom serijalu od sedam knjiga zasnovanih na legendama zviježđa Sedam sestara – i autorica nam ovdje potvrđuje svoj izuzetni pripovjedački talent. U knjizi pratimo zanimljivo putovanje najstarije sestre, Maje, u daleki i egzotični Rio de Janeiro. Tisak Media, 129 kn

Knjige za njega

ČUDNA SMRT EUROPE – Douglas Murray

Poznato je da muškarci vole biti informirani o kretanjima unutar svjetske političke scene, a ovaj hit-naslov bavi se temom migracija i obavezno je štivo iz tog područja.

Knjiga nije samo analiza demografskih i političkih zbivanja nego i osobno svjedočanstvo o kontinentu u stanju autodestruktivnosti. Obuhvaća izvještaje iz cijeloga kontinenta, od mjesta na kojima se migranti iskrcaju do mjesta na kojima naposljetku završe, od ljudi koji im požele dobrodošlicu do onih koji ih ne mogu prihvatiti. Briljantno argumentirana knjiga koja na kraju nudi dvije vizije Europe u budućnosti. Hoću knjigu, 129 kn

POSLJEDNJA ŽELJA – Andrzej Sapkowski

Uspjeh koji je u svijetu epske fantastike postigla ekranizacija Igre prijestolja (naknadno i cijelog serijala), potaknula je interes za ovaj žanr u široj javnosti.

Tako je nedavno na hrvatski prevedena početna knjiga sage o vješcu Geraltu iz Rivije poljskog autora Andrzeja Sapkowskog. Iduće nas godine očekuje i ekranizacija koju ćemo moći gledati na Netflixu, a izdavač je najavio objavu još tri nastavka u 2019. godini. Maštovito i majstorski napisano djelo fantastike koje svoje korijene vuče iz slavenske mitologije, ali tu ne staje. Tisak Media, 99 kn

DOM – Harlan Coben

Novi triler iskusnog autora čiji se svaki roman čeka s nestrpljenjem. Ovo je kriminalistička priča iz serije o Myronu Bolitaru i donosi nam dirljivu i eksplozivnu pripovijest o prijateljstvu, obitelji i značenju doma.

Prije deset godina oteta su dva dječaka za koje su otmičari tražili milijunsku otkupninu, no dječacima je nestao svaki trag. Roditelji ne odustaju i nakon godina dugotrajne potrage, pojavljuje se nada – tinejdžer pronađen blizu željezničkog kolodvora u Londonu mogao bi biti jedan od otetih dječaka… Vrhunska napetost i sjajna karakterizacija likova ovu knjigu čine nezaobilaznom za ljubitelje trilera. Hoću knjigu, 99 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Knjiga je savršen dar od Svetog Nikole

Novi bestseleri u knjižarama!

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići