Elegantno i u budžetu

Za chic dojam ne morate potrošiti ušteđevinu

Uvriježeno je mišljenje da samo u dizajnerskoj i skupoj odjeći možemo izgledati elegantno i ostavljati dojam skupoće. Međutim, ovaj pristup modi potpuno je pogrešan. Etiketa, odnosno brend i cijena koji na njoj pišu, nisu garancija elegancije, a u posljednje vrijeme nisu nužno ni odraz kvalitete. Elegancija se očituje u krojevima i bojama, ali i u vještom spajanju komada koji potom zajedno tvore sofisticiran look. Stoga, zaboravite na ovu normu jer čak i s manjim budžetom možete nabaviti komade koji će odisati skupoćom.

Ključan komadi definitivno su dobre hlače od odijela i sako. Ova dva klasika ne moraju nužno biti iste boje, a ne moraju ni činiti set. Najvažnije je to da vam oboje dobro pristaju te da dobro funkcioniraju zajedno. Također, prilikom odabira ovih dvaju komada prednost dajte klasičnim modelima i bojama, a trendove ostavite po strani. Klasika je s razlogom vječno prisutna u ponudi trgovina, ali i u garderobama žena za koje se navodi da su među najbolje odjevenima. Trendovi dolaze i odlaze, a jednom kad više nisu u modi, prestaju biti i elegantni. Stoga, neutralne nijanse ili ona jedna boja za koju znate da dobro pristaje uz vaš ten neka budu vaši saveznici za profinjene outfite.

Zara, 39,99 € (301,30 kn)

Stradivarius, 22,99 € (173,22 kn)

Torba i cipele često su komadi koji u potpunosti transformiraju look, odnosno utječu na dojam koji ostavljate. Želite li postići eleganciju, najbolji odabir obuće bit će salonke ili slingback cipele. Ovi bezvremenski modeli vječno su prisutni u ponudi brojnih trgovina. Osim toga, njihova se osnova desetljećima nije mijenjala, a trenutačno ne postoji nikakav pokazatelj da ikada hoće. Zato će vas jedan ovakav par u neutralnoj boji godinama služiti i biti vaš saveznik za sofisticirane kombinacije. Uz njih svakako spojite top handle torbicu strožih linija koja će se izvrsno spojiti s obućom, a uvijek ostavlja dojam old money estetike. Naravno, prilikom odabira i ovog dodatka u fokusu imajte neutralne nijanse.

UPcollection, Mass, 59,99 € (451,99 kn)

Deichmann, 14,99 € (112,94 kn)

Još jedna česta pogreška pri definiranju elegancije je ona poznata tvrdnja „manje je više“, zbog koje brojne žene zanemaruju modne dodatke misleći da njima kvare dojam. Međutim, dobar i decentan accessories koji bojom i dizajnom pristaje uz bazu pojačat će dojam profinjenosti. Najbolji odabir svakako su marame koje bojom mogu i odskakati od ostatka looka te postati statement komad outfita. Vezane oko vrata, prebačene preko kose, vezane umjesto gumice ili čak pedantno omotane oko ručke torbe pridonijet će dojmu sofisticiranosti. A kad je nakit u pitanju, zlatne varijante i dalje su jedan od najsigurnijih odabira. Ipak, s njima ne valja pretjerivati, pa će dva komada poput naušnica i prstena biti sasvim dovoljni za stilsku točku na „i“.

H&M, 9,99 € (75,27 kn)

Mango, 15,99 € (120,48 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

London, Pariz i Milano Fashion Week report

Duge suknje ponovo su hit!

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići