Genijalni ženski likovi u filmovima koje morate pogledati

Rijetko kada u kinu imamo priliku u isto vrijeme pogledati toliko sjajnih filmova u kojima glavne uloge pripadaju ženama. One su jake, one su ranjive, traže sebe, traže pravdu, one padaju, pobjeđuju i ostvaruju svoje ciljeve – svaka od njih na svoj poseban način

Izdvojili smo četiri naslova koji se prikazuju ili će uskoro prikazivati u Cineplexxu City Centera one East i Split u kojima su žene glavne protagonistice. Upoznajte naše heroine i isplanirajte odlazak u kino.

LADY BIRD

Saoirse Ronan igra naslovnu junakinju – umjetničku dušu u osjetljivim adolescentskim godinama koja čezne za avanturom i prilikama koje će joj promijeniti život i odvesti je iz predvidljive svakodnevice. Ovo je film koji će vas osvojiti – pametni i duhoviti dijalozi, situacije s kojima se svatko od nas može poistovjetiti i fantastična glumica koja je itekako zaslužila nominaciju za nagradu Oscar.
Film je s prikazivanjem u Cineplexxu startao 15. veljače.

TRI PLAKATA IZVAN GRADA

U blizini gradića Ebbinga objavljena su tri plakata pomoću kojih Mildred Hayes, koju glumi neponovljiva Frances McDormand, proziva šerifa Williama Willoughbyja (igra ga Woody Harrelson) da nije ništa poduzeo glede umorstva njezine kćeri. Neobična priča prati ženu koja kreće u pravi mali rat protiv policije, a na kraju i protiv cijeloga gradića u državi Missouri. I ova glavna glumica nominirana je za ovogodišnju nagradu Oscar, a film možete pogledati od 22. veljače.

CRVENI VRABAC

Oskarovka i miljenica publike Jennifer Lawrence je Dominika Egorova, primabalerina koja napušta karijeru plesačice te silom prilika postaje – špijunka. No već njena prva misija u novoj karijeri može imati potencijalno dalekosežne posljedice. Intrigantna priča nastala prema bestselleru Jasona Matthewa držat će vas prikovanima za udobne fotelje u Cineplexxu od 1. ožujka.

TOMB RAIDER

Lara Croft je strastvena, samostalna djevojka i kći ekscentričnog pustolova koji je nestao dok je ona još bila tinejdžerica. Protiveći se očevim posljednjim željama, Lara odlučuje ostaviti sve iza sebe kako bi riješila zagonetku njegova misterioznoga nestanka, a svoju potragu započinje istraživanjem posljednje lokacije na kojoj je viđen. Alicia Vikander uskočila je u ovu pustolovnu ulogu i udahnula novi život poznatoj junakinji. Laru Croft na djelu možete vidjeti od 15. ožujka.

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

"Različitosti mogu živjeti jedne pored drugih"

Posljednje poglavlje

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići