Jesenski cheesecake

by Bruna Vučak

Ne znam za vas, ali za mene je jesen kombinacija jabuka i cimeta. A upravo je takav i ovaj cheesecake, kremast, sočan, miriše na jesen i grije dušu.

Priprema je vrlo jednostavna, a kolač je vrijedan najfinije stastičarnice! Nadam se da ćete ga isprobati i voljeti kao i ja 🙂

Priprema:

Prvo napravite podlogu tako što ćete kekse samljeti u sjeckalici pa im dodati otopljeni maslac i dobro sjediniti.

Podlogu utisnite u kalup promjera 23 cm, uz pomoć ravnog dna čaše utisnite kekse i do pola ruba kalupa.

Podlogu stavite u hladnjak.

Za crumble pomiješajte brašno, šećer i zobene pahuljice, dodajte otopljeni maslac pa sjedinite i ostavite sa strane.

Jabuke ogulite i narežite na tanje polumjesece, dodajte im šećer, cimet i gustin pa kuhajte na srednje-jakoj vatri 10-ak minuta, dok ne omekšaju.

Pustite da se prohlade.

Za kremu sve sastojke sjedinite pjenjačom ili mikserom.

Kremu izlijte preko podloge od keksa, potom posložite jabuke, rukama razmrvite crumble i pecite 65 minuta na 170 stupnjeva.

Pustite da se ohladi na sobnu temperaturu pa stavite u hladnjak nekoliko sati, a najbolje preko noći.