Završetak ljubavne priče

Zadnji roman trilogije o junakinji Lou Clarke oduševit će ljubitelje New Yorka i romantike

Jojo Moyes jedna je među najčitanijim autoricama na svijetu. Njezine su knjige uvijek prepune emocija, ali uvijek su iskrene i nimalo patetične. U trilogiji koja je započela romanom ‘Tu sam pred tobom’ pratimo mladu Louisu Clarke u razdoblju njezina života u kojem je upoznala veliku ljubav te je potom naglo izgubila. Kada smo je upoznali, bila je još neostvarena osoba, ali kako je vrijeme odmicalo te su se nizala velika iskušenja, Lou je korak po korak izgrađivala sebe. Njezin život nije pjesma, no upravo je to ono zbog čega nam je zanimljiva. A Jojo Moyes itekako zna ispričati priču koju nećete moći zaboraviti.

U ovom se romanu Lou iz Engleske seli u New York slijedeći savjet bivšeg ljubavnika Willa koji glasi: “Reci da životu“. Budući da mu je taj grad bio omiljen, Lou je upravo ondje odlučila okrenuti novi list. Pomoću prijatelja naša se junakinja useli k obitelji u kojoj će obavljati posao njegovateljice. Ta obitelj je dobrostojeća i služi kao kontrast i svojevrsno izvrnuto ogledalo Lou koja nikada nije imala privilegija.

Zatvoreni svijet te obitelji prepun je zabavnih situacija, no ispod svega struji kritika bogataša koji smatraju da su bolji od drugih. Lou se ne zamara time, ali njezin oštar um sve bilježi i upija. Kad nije na poslu, samotnim šetnjama upoznaje grad posjećujući lokacije o kojima je Will volio govoriti. Kao vodič, Lou nam ističe što je to toliko posebno u New Yorku pa čitajući imamo osjećaj da smo i sami ondje.

Osim njegovateljskog posla i šetnji, protagonistica vrijeme provodi na dobrotvornim događanjima. Na jednom od njih upoznaje dobrostojećeg muškarca koji je neobično podsjeća na voljenog, neprežaljenog Willa. No tu je i Sam, njezin sadašnji dečko, kojeg je ostavila u Engleskoj, održavajući s njime vezu na daljinu.

U svemu tome Lou ponavlja mantru “reci da životu“, a ta misao vodi je kroz nepoznata iskustva, dajući joj hrabrost da zagrli ono novo, makar to u njoj izazivalo strah. Lou je kroz tri knjige istražila ono što mnogi od nas neće tijekom cijeloga života. Bilo je tu ljubavi, gubitka, smiješnih i tužnih situacija, padova i uspona. Junakinja koja se gotovo sama snalazi u životu tako je postala uzor i nadahnuće brojnim ženama. ‘Još uvijek ja’ tonom je vedrija od prethodne knjige i unosi dašak romantične komedije. Ipak, morate znati da Jojo Moyes budno prati vaše emocije i uvijek je spremna povući neočekivan potez. Hoću knjigu, 119,00 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Lagom

Prvi ovogodišnji bestseleri

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići