Kokos kiflice

Sanja Mijac s bloga Domaćica pripremila nam je slastice u snježnoj varijanti

Prhki keksi od kokosa koji se tope u ustima postali su obvezan dio blagdanskih stolova, a zbog svojeg oblika potkove prema vjerovanju donose sreću. Inače ih kombiniramo s orasima, no danas u nešto snježnijoj varijanti dolaze u onoj s kokosom. Nadam se da ćete uživati, uprljati prste i usrećiti svoje bližnje ovim kokos kiflicama. U slast!

Maslac S-BUDGET 250 g, 17,99 kn; jaja, 10 kom, 12,59 kn; šećer Premijer, 5,99 kn; vanilin šećer Dolcela, 1,19 kn; prašak za pecivo Dolcela, 1,19 kn; glatko brašno S-BUDGET, 4,49 kn; šećer u prahu, 4,79 kn, kokos u prahu SPAR 200 g, 10,79 kn, sve SPAR; masni papir za pečenje, 10,90 kn, dm

Priprema:

1. Zamijesite tijesto od svih sastojaka. Neka maslac ne bude skroz otopljen.
2. Pećnicu ugrijte na 180 °C, a lim za pečenje obložite masnim papirom za pečenje.
3. Od tijesta uzimajte manje komadiće (do maksimalno 15 g) i dlanom ih oblikujte u kuglicu. Od kuglice napravite valjak koji zarolajte u kiflicu.
4. Pecite ih oko 10 minuta, ovisno o pećnici i debljini kiflica.
5. Kiflice će nakon vađenja iz pećnice možda ostati malo mekane, ali će se stajanjem dodatno stvrdnuti.
6. Još tople ih uvaljajte u šećer u prahu.

Foto: Sanja Mijac

INSPIRIRAJTE SE

Ružice od jabuka

Kao Ferrero

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići