Sezona jagoda je napokon otvorena! Nekad se sama sebi začudim odakle mi više ideja za recepte s jagodama, ali toliko ih volim da mi ideje same dolaze 🙂
Ne znam jeste li već isprobali ovu kombinaciju sira i jagoda u kolaču, ali ako niste, nadam se da sada hoćete i da ćete ga obožavati kao i ja!
Priprema je vrlo jednostavna, trebat će vam samo 10-ak minuta, a kolač je uistinu fantastičan!
Kao desert, uz popodnevnu kavu, ili kao doručak 🙂
Priprema:
Pjenjačom kratko izradite jaja i šećer pa dodajte otopljeni maslac i aromu vanilije.
Potom dodajte ricotta sir i koricu limuna pa sve sjedinite.
Umiješajte brašno i prašak za pecivo. Na kraju lagano umiješajte i jagode.
Smjesu prebacite u kalup za kruh, po želji pospite listićima badema, pa pecite na 180 stupnjeva Celzijevih oko 50 minuta.
Pustite da se ohladi prije rezanja. Pospite šećerom u prahu i dekorirajte jagodama.
Savjeti: Ricotta sir možete zamijeniti svježim ili posnim sirom, ali i grčkim jogurtom ili kiselim vrhnjem.
Možete koristiti svježe ili zaleđene jagode. Ako koristite zaleđene jagode, prije dodavanja u smjesu ih lagano uvaljajte u brašno kako ne bi pale na dno prilikom pečenja.
Kolač možete ispeći i u okruglom kalupu za tortu promjera 22-25cm.
SPAR proizvodi: brašno (0,99€), jaja (1,29€), šećer (0,89€), ricotta (1,89€), maslac (1,29€), jagode (2,99€), vanilija (2,19€)