Kolač s jagodama i ricotta sirom

Prema receptu Brune Vučak, na Instagramu poznatije kao @yumyumparadise

Sezona jagoda je napokon otvorena! Nekad se sama sebi začudim odakle mi više ideja za recepte s jagodama, ali toliko ih volim da mi ideje same dolaze 🙂

Ne znam jeste li već isprobali ovu kombinaciju sira i jagoda u kolaču, ali ako niste, nadam se da sada hoćete i da ćete ga obožavati kao i ja!

Priprema je vrlo jednostavna, trebat će vam samo 10-ak minuta, a kolač je uistinu fantastičan!

Kao desert, uz popodnevnu kavu, ili kao doručak 🙂

 

Priprema:

Pjenjačom kratko izradite jaja i šećer pa dodajte otopljeni maslac i aromu vanilije.

Potom dodajte ricotta sir i koricu limuna pa sve sjedinite.

Umiješajte brašno i prašak za pecivo. Na kraju lagano umiješajte i jagode.

Smjesu prebacite u kalup za kruh, po želji pospite listićima badema, pa pecite na 180 stupnjeva Celzijevih oko 50 minuta.

Pustite da se ohladi prije rezanja. Pospite šećerom u prahu i dekorirajte jagodama.

Savjeti: Ricotta sir možete zamijeniti svježim ili posnim sirom, ali i grčkim jogurtom ili kiselim vrhnjem.

Možete koristiti svježe ili zaleđene jagode. Ako koristite zaleđene jagode, prije dodavanja u smjesu ih lagano uvaljajte u brašno kako ne bi pale na dno prilikom pečenja.

Kolač možete ispeći i u okruglom kalupu za tortu promjera 22-25cm.

SPAR proizvodi: brašno (0,99€), jaja (1,29€), šećer (0,89€), ricotta (1,89€), maslac (1,29€), jagode (2,99€), vanilija (2,19€) 

 

TORTA OD ORAHA I DATULJA

Kolač od rogača