Mermaidcore – neodoljiv mikro trend

Ljeto u znaku sirena

Čini se da u posljednje vrijeme, više nego ikad u posljednja dva desetljeća, modnu inspiraciju crpimo iz filmskih hitova. Najbolji dokaz tome ponovna je popularizacija Barbie mode. No, ništa manje poželjna nije ni ona inspirirana omiljenom Disneyjevom sirenomAriel. I dok je sam film i izbor glavne glumice u javnosti izazvao velike prijepore, baš svi su objeručke prihvatili njezinu estetiku. Želite li se i vi ovoga ljeta, barem na jedan dan, modno transformirati u vlastitu stilsku inačicu ovog obožavanog mitskog bića – ovo su komadi u koje trebate uložiti.

Razlog fascinacije sirenama, više nego mogućnost istraživanja morskih dubina, njihov je rep. Tirkizni, plavi, zeleni, pa i ružičasti tonovi u spoju sa zasljepljujućim presijavanjem osvajaju svojom privlačnošću. Ipak, teško ćete u svakodnevnom životu imati priliku za koju ćete uskočiti u izrazito pripijenu maksi suknju u ovom izdanju. Stoga, kao zamjenu sirenskog efekta predlažemo interesantnu asimetričnu suknju čiji dizajn na elegantan način podsjeća na morske trave kojima su sirene okružene.

Zara, 19,95 € (150,31 kn)

Kad je o topovima riječ, izbora je pregršt. Osjećate li se dovoljno hrabro, mermaidcore ćete ispoštovati gornjim dijelom bikinija. Tražite li, pak, maštovitu opciju čija će kombinacija boja i kroj podsjetiti na estetiku sirena, rupičasta majica dugačkih zvonolikih rukava i crop kroja u kombinaciji tirkiznih, ružičastih i žutih tonova bit će pun pogodak. Možete je nositi  i preko kupaćeg kostima i u kombinaciji s pripijenim topom uz dodatak omiljenog para dugačkih ili kratkih traperica. Ako vas kod sirena najviše fascinira njihova gracioznost, a u svojim odjevnim kombinacijama preferirate eleganciju, nabrani satinirani top na jedno rame koji će pratiti liniju vašeg tijela najljepše će se uklopiti u vaš stil.

C&A, 12,99 € (97,87 kn)

H&M, 12,99 € (97,87 kn)

Baš poput ljeta, i mermaidcore je nezamisliv bez kupaćih kostima. Ovi minijaturni odjevni komadi jedna su od ključnih investicija sezone. Pod pretpostavkom da već imate klasičnu opciju kojoj se rado vraćate, predlažemo zanimljivu varijantu koja će vas transformirati u pravu sirenu. Gradacija plavih nijansi na blještavim aplikacijama uhvatit će baš svaku sunčevu zraku i omogućiti da, barem na trenutak, svatko tko vas vidi pomisli da je ugledao pravu sirenu.

Gornji dio, Calzedonia, 42,50 € (320,22 kn); donji dio, Calzedonia, 32 € (241,10 kn)

Školjke su također neizostavan dio ove estetike. Zato će najbolji odabir modnih dodataka u ovome stilu biti ogrlice, narukvice i naušnice koje ih nose ili prikazuju. Srećom, ovoga ljeta ponuda omiljenih trgovina obiluje inačicama školjkastog nakita, pa nećete morati provesti pola godišnjeg odmora u potrazi za onima koje ćete same nanizati i pretvoriti u nakit. No, volite li više statement efekt svojih outfita, torbice će biti puno bolji način interpretacije sirena-stila. Stoga, kao šećer na kraju donosimo neodoljivu metalik torbicu u kombinaciji ljubičaste, tirkizne i nijanse bisera sa zlaćanim dodacima, za koju smo sigurni da će vas istaknuti i u dnevnom i u večernjem izdanju.

Mango, 22,99 € (173,22 kn)

Aldo, 58 € (437 kn)

Foto: Pexels, Mango, Calzedonia, Zara i press

INSPIRIRAJTE SE

Nepogrešive ljetne kombinacije

Trend zbog kojeg jedva čekamo ljeto

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići