Moćna kobaltno plava

Kraljevski prizvuk

Dok s polica i vješalica trgovina vrište odjevni komadi u ružičastim i magenta tonovima, lako je steći dojam da će ljeto proći u znaku Barbie core outfita. Na radost svih žena koje se ne vide kao živuća izdanja ove popularne lutke, donosimo informaciju kako to nije baš u potpunosti točno. Naime, uz ove romantične boje u intenzivnim tonovima, među sezonske se favorite provukla i jedna nadasve moćna boja koja će prkositi već navedenom trendu. Kobaltno plava jedan je od hitova što dolazi kao naručen za sve one koje se žele istaknuti, a pritom odavati dojam snage.

Kobaltno plava izrazito je slična kraljevskoj nijansi plave boje stoga će imati gotovo isti učinak u kombinaciji. Donijet će dašak luksuza i u isto vrijeme odisati nevjerojatnom snagom koju malo koja boja ostavlja. To je razlog zašto su ove nijanse jednako često prisutne u garderobi žena na visokim pozicijama moći. Zato se kobaltno plava uglavnom drži rezerviranom za poslovne kombinacije, osobito u danima kad želimo ostaviti poseban dojam. Za plavu boju vrijedi i mišljenje kako, kad se nalazi na odjeći, kod drugih ljudi budi osjećaj povjerenja te mišljenje kako im sa suprotne strane stoji marljiva osoba visoke inteligencije. Osim toga, budi osjećaj sigurnosti i mirnoće, pa će, upravo zbog ove kombinacije osjećaja koje pobuđuje, biti odličan način neverbalne uspostave autoriteta.

Tommy Hilfiger, Peek & Cloppenburg, 398,04 € (2999 kn)

H&M, 19,99 € (150,61 kn)

Mango, 29,99 € (225,96 kn)

Da ne bismo ostali samo na psihologiji boje, valja napomenuti da je plava boja, osobito u ovim nijansama, jedna od najčešćih u ljetnim mjesecima. Razlog tomu je asocijacija na more te osvježenje i mirnoću koju budi. Pa iako uvijek prisutna u kolekcijama za tople mjesece, ponovnom popularizacijom marine stila došla je u fokus modnih eksperata i fashionistica koji su je učinili jednom od najtraženijih boja sezone. Izvrsno se spaja s bijelim komadima te s njima čini bezvremenski spoj koji garantira elegantan outfit. Možete je nositi uz sive tonove, a najbolje će pristajati uz one nijanse koje sadrže trunku plave. No, želite li zanimljivu kombinaciju kojom ćete pokazati poznavanje trendova, ovoga ljeta kobaltno plavu nosite uz Viva Magenta nijansu ili pak upečatljivu narančastu, jer će, iako su kontrastne, biti savršen par.

Desigual, 69,95 € (527,04 kn)

Zara, 39,95 € (301 kn)

Steve Madden, Mass, 120 € (904,14 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Stylish outfiti s kojima ćete zaboraviti na glačanje

We love your style