Moćna kobaltno plava

Kraljevski prizvuk

Dok s polica i vješalica trgovina vrište odjevni komadi u ružičastim i magenta tonovima, lako je steći dojam da će ljeto proći u znaku Barbie core outfita. Na radost svih žena koje se ne vide kao živuća izdanja ove popularne lutke, donosimo informaciju kako to nije baš u potpunosti točno. Naime, uz ove romantične boje u intenzivnim tonovima, među sezonske se favorite provukla i jedna nadasve moćna boja koja će prkositi već navedenom trendu. Kobaltno plava jedan je od hitova što dolazi kao naručen za sve one koje se žele istaknuti, a pritom odavati dojam snage.

Kobaltno plava izrazito je slična kraljevskoj nijansi plave boje stoga će imati gotovo isti učinak u kombinaciji. Donijet će dašak luksuza i u isto vrijeme odisati nevjerojatnom snagom koju malo koja boja ostavlja. To je razlog zašto su ove nijanse jednako često prisutne u garderobi žena na visokim pozicijama moći. Zato se kobaltno plava uglavnom drži rezerviranom za poslovne kombinacije, osobito u danima kad želimo ostaviti poseban dojam. Za plavu boju vrijedi i mišljenje kako, kad se nalazi na odjeći, kod drugih ljudi budi osjećaj povjerenja te mišljenje kako im sa suprotne strane stoji marljiva osoba visoke inteligencije. Osim toga, budi osjećaj sigurnosti i mirnoće, pa će, upravo zbog ove kombinacije osjećaja koje pobuđuje, biti odličan način neverbalne uspostave autoriteta.

Tommy Hilfiger, Peek & Cloppenburg, 398,04 € (2999 kn)

H&M, 19,99 € (150,61 kn)

Mango, 29,99 € (225,96 kn)

Da ne bismo ostali samo na psihologiji boje, valja napomenuti da je plava boja, osobito u ovim nijansama, jedna od najčešćih u ljetnim mjesecima. Razlog tomu je asocijacija na more te osvježenje i mirnoću koju budi. Pa iako uvijek prisutna u kolekcijama za tople mjesece, ponovnom popularizacijom marine stila došla je u fokus modnih eksperata i fashionistica koji su je učinili jednom od najtraženijih boja sezone. Izvrsno se spaja s bijelim komadima te s njima čini bezvremenski spoj koji garantira elegantan outfit. Možete je nositi uz sive tonove, a najbolje će pristajati uz one nijanse koje sadrže trunku plave. No, želite li zanimljivu kombinaciju kojom ćete pokazati poznavanje trendova, ovoga ljeta kobaltno plavu nosite uz Viva Magenta nijansu ili pak upečatljivu narančastu, jer će, iako su kontrastne, biti savršen par.

Desigual, 69,95 € (527,04 kn)

Zara, 39,95 € (301 kn)

Steve Madden, Mass, 120 € (904,14 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Stylish outfiti s kojima ćete zaboraviti na glačanje

We love your style

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići