Moćni saveznici za proljetni detox

Pozitivne promjene počinju u kuhinji

Dolazak proljeća kod većine će probuditi potrebu za povećanjem aktivnosti, zdravijom prehranom i građenjem forme za ljeto koje će stići brže nego što nam se čini. I dok će manjina napraviti temeljni zaokret u životnim navikama, većina će ipak tražiti brža rješenja. Jedno od njih je i proljetni detox koji možda neće dovesti figuru do savršenstva, ali će zato biti odličan odabir koji će u kratkom razdoblju nahraniti tijelo vrijednim nutrijentima. Dapače, povremeni predah u vidu čišćenja organizma voćem i povrćem dobrodošao je i u ostatku godine.

Bogato vitaminima i mineralima, svježe i sezonsko voće i povrće, osim čišćenja organizma može pomoći i u borbi protiv proljetnog umora. Ali sirovo ili blanširano povrće vrlo brzo postane dosadno i monotono što kod nekih izazove brzo odustajanje. Zato je za uspješan detox, ali i dugoročnije promjene potrebno malo maštovitosti u kuhinji zbog koje ćete se veseliti svakom novom obroku.

Tefal, Elipso, 1199 kn

U tome će uvelike pomoći kuhinjski roboti, blenderi i sokovnici koji će olakšati čitav proces i omogućiti vam kreativnost u kombinaciji namirnica. Znamo da su sokovi cijeđenih agruma zdravi i prepuni vitamina C, ali u isto vrijeme što zbog užurbanog tempa života, što zbog nedostatka vremena na njih ili zaboravimo ili nemamo volju za njihovom pripremom. Isto je i sa smoothiejima koji, kad u njih stavite raznovrsno voće i povrće ili dodate razne sjemenke i žitarice, vrlo jednostavno mijenjaju čitav obrok. Zato će vam u detox procesu najbolji saveznici biti sokovnik ili blender s kojima ćete brzo i u većim količinama pripremati obroke i sokove pa ih tako uvijek imati pri ruci.

Rosmarino, Vitapur, 524,93 kn

U isto vrijeme ne zaboravite da ničega, pa čak niti voća i povrća, nije dobro jesti u prevelikim količinama. Pa ako je cilj vašeg detoxa gubitak kilograma, obratite pozornost na količine i važite kako namirnice tako i pripremljenu hranu kako biste uvijek bili u tijeku s unesenim nutrijentima.

Vivax, Sancta Domenica, 89 kn

Voda je ključ i dobrog detoxa i balansirane svakodnevice. Brojni se slažu kako bi je svatko dnevno trebao popiti oko dvije litre, a kako na to ne bismo zaboravili dobro je pored sebe uvijek imati bocu s vodom. Ipak, u isto vrijeme dobro bi bilo i obratiti pozornost na okoliš i odabrati eko opciju u vidu kvalitetne boce koja će vas služiti godinama i lako se održava. Osim toga, prirodni dodaci prehrani, pogotovo moćni antioksidansi i supernamirnice bit će vaši saveznici u kvalitetnijem i balansiranijem detoxu, ali i životu.

Equa 0,6 l, Müller, 199,90 kn; Equa 1 l, Müller, 229,90 kn;

Bio&bio, 139,90 kn

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Bazične kombinacije za prijelazno razdoblje

Iva Viljevac Jewellery – ručno izrađeni nakit koji nas je osvojio

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići