Modni trikovi

Kako vizualno određenom odjećom izduljiti figuru, istaknuti struk ili povećati grudi...

Odjeća može itekako utjecati na izgled figure, a uz nekoliko osnovnih pravila zasigurno ćete postići odlične rezultate. Postoje sjajni trikovi kako izduljiti siluetu, istaknuti struk, povećati grudi i slično. Pa krenimo redom.

Figura se može izduljiti na više načina, a super je i to što nam u ovom slučaju i trend ide na ruku. Primjerice, hlače visokog struka i dugih nogavica automatski će izduljiti noge, a ako ih kombinirate uz visoke potpetice i majicu kraće forme, postići ćete maksimalni učinak.

Slična je stvar i s kratkim hlačicama ili suknjama. Dakle, osnova su visoki struk i štikle te gornji dio nošen tako da vizualno skrati trup, čime se trenutno izduljuje donji dio, odnosno noge.

Također, jedno od važnijih pravila je da haljinu, bez obzira na dezen ili formu, uvijek nosite uz visoke potpetice.

Dobar saveznik u postizanju sjajne figure su i prugice, naravno, ako ih nosite na pravi način. Naime, želite li postići pravi efekt, uvijek birajte komade s okomitim prugicama, a kao idealni odjevni predmeti u ovoj varijanti se nameću hlače ili pak haljina.

Kad je riječ o nakitu, uvijek birajte dugačke ogrlice, vrpce ili pak viseće naušnice, koje će osim samog tijela, izduljiti i vaše lice.

Dobar izbor za okrugli oblik lica su i naočale nošene na glavi, koje ostavljaju dojam izduljenosti. Statement komad koji će odigrati važnu ulogu po ovom pitanju je i baršunasta ili satenska vrpca svezana u mašnu, nošena, primjerice, preko bijele košulje.

Kako biste naglasili struk, birajte takozvane X-forme, odnosno haljine V-izreza koje se od struka naniže lagano šire preko bokova. Dakle, ukoliko je fokus odjeće na ramenima i bokovima, struk je optički uži, što je i bio cilj.

Ipak, pripazite ako imate široke bokove. U tom slučaju odjećom ih ne bi trebali previše naglasiti – puno je bolji izbor pratiti liniju tijela.

Način nošenja odjeće također može uvelike pripomoći, a riječ je o trendu koji se pojavio tek nedavno. Odličan struk ‘dobit’ ćete ako majicu djelomično umetnete u hlače ili suknju i to na središnjem dijelu, dok ostali dio ostavite da slobodno pada preko donje odjeće.

Žene koje imaju male grudi odjećom ih mogu bitno istaknuti, a najbolji efekt dat će odjeća s volanima, zatim duboki izrez oko rukava s poludolčevitom, V-izrez, kao i majice koje u potpunosti otkrivaju ramena te se nabiru u području dekoltea.

Svi nabrojeni odjevni komadi idealni su modni partneri za dojam većih grudi, jer se pomoću njih lako ostvaruje vizualni dojam punoće na željenom dijelu tijela.

Ukoliko su vam, prema vašem mišljenju, ramena preuska, odjećom možete korigirati i tu ‘problematiku’. Birajte plitke i izduljene otvore oko vrata, poput lađa izreza, te statement komade s puf rukavima, koji naglašavaju ramena dajući im vizualno toliko potrebni volumen.

Dobar izbor bit će i kratki rukavi ukrašeni volanima, kao i strukirani sakoi s aktualnim jastučićima i podvrnutim rukavima, dakle sve ono što trenutačno predlažu najnoviji trendovi.

Osnovna pravila koja vrijede za niske, ali i visoke žene, odnose se na veličinu uzorka na odjeći, formu torbica, kao i širinu šešira te visinu potpetica. Naime, niske žene bi trebale nositi sitni uzorak na odjeći, dok je za one visokog rasta preporučen što krupniji dezen.

Njima će ujedno boje pristajati šeširi širokog oboda, kao i kitten potpetice. Uz sitne ženske figure odlično će se uklopiti malene torbice, ali i vrtoglavo visoke potpetice.

Foto: Shutterstock

INSPIRIRAJTE SE

Ponovite gradivo iz filma

Mini, midi i maxi suknja

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići