MRVIČASTI MUFFINI S BOROVNICAMA I BIJELOM ČOKOLADOM

by Bruna Vučak

Iako su nam borovnice, kao i većina namirnica, dostupne cijele godine u trgovinama, moramo se složiti da su ipak najslađe u sezoni. Ja ih svake godine jedva dočekam i onda ih iskoristim do maksimuma u svim mogućim receptima. Danas vam donosim recept za ove prefine muffine sa sočnim i slatkim borovnicama u kombinaciji s bijelom čokoladom, mislim da ne može bolje!

Izvrsni su kao desert, ali i kao doručak ili uz popodnevnu kavu. A i priprema je superbrza pa može poslužiti i kao odlična ideja za nenadane goste! 🙂

 

Priprema:

Prvo napravite smjesu za muffine tako što ćete pomiješati jaje, mlijeko, jogurt i maslac. Sjedinite mikserom ili pjenjačom.

Potom dodajte šećere, sjedinite.

Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo pa nježno špatulom promiješajte da se sjedini.

Na kraju umiješajte borovnice i bijelu čokoladu.

Mrvičasti posip pripremite tako što ćete sve sastojke dobro pomiješati vilicom.

Smjesu stavljajte u kalup ili košarice za muffine vadilicom za sladoled.

Po vrhu stavite mrvičasti posip i listiće badema.

Pecite 20-ak minuta na 180 stupnjeva Celzijevih.

Pustite da se ohladi prije konzumiranja.

Savjeti:

Grčki jogurt možete zamijeniti i čvrstim ili tekućim jogurtom, kao i kefirom. Slobodno dodajte i koricu i sok limuna. Borovnice možete zamijeniti malinama ili nekim drugim bobičastim voćem. Mjere u receptu su dovoljne za 12 klasičnih muffina ili 6 velikih (kao iz pekare).

Za pečenje možete koristiti aluminijski kalup za muffine, silikonske kalupe ili papirnate košarice. Nakon što u smjesu dodate brašno i prašak za pecivo nemojte previše miješati, tek toliko da se sastojci sjedine. Pretjeranim miješanjem razvija se gluten i tijesto postaje žilavo.

SPAR proizvodi: brašno glatko (0,99 €), šećer (0,89 €), vanilin šećer (0,12 €), prašak za pecivo (0,15 €), jaja (1,29 €), listići badema (2,19 €), maslac (1,99 €), svježe mlijeko (1,15 €).

 

Foto: Press

TORTA OD ORAHA I DATULJA

Kolač od rogača