Naglasak je na struku – komadi u kojima ćete imati figuru pješčanog sata

Uzak struk težnja je brojnih žena, a ovim ćete ga komadima suziti i bez steznika

Desetljećima je najpopularniji oblik tijela bila manekenska figura vretenaste građe, no posljednjih godina fokus je prebačen na putenu figuru, poput one kakvu imaju sestre Kardashian. Pripadnice ovog klana uspjele su u tolikoj mjeri utjecati na kulturu da je figura pješčanog sata, kao ultimativan dokaz ženstvenosti, postala najtraženija. No, baš kao što je to nekad bio slučaj s manekenskom građom koja je brojnim ženama bila nedostižna bez ugrožavanja zdravlja, tako je i ovaj oblik tijela nekima jednostavno nedosanjani san. Međutim, rješenje ipak postoji, a krije se u odabiru prave odjeće i strateškom kombiniranju komada koji vizualno sužavaju struk.

Da bi figura izgledala u obliku pješčanog sata, pomoći će odjevni komadi strukiranog kroja jer stvaraju iluziju uskog struka čak i kad je riječ o tzv. ravnoj građi tijela. Posebno efektni su topovi bez rukava i dizajnirani u stilu korzeta iako često ne postižu jednak učinak stezanja u struku. Ovi komadi nekad su bili rezervirani isključivo za izazovne večernje kombinacije, ali u posljednje su vrijeme čest gost interesantnih dnevnih izdanja. U ovom toplijem prijelaznom razdoblju i dalje ih možete nositi samostalno, pokazujući tako ramena i ključnu kost, što će vizualno pojačati dojam figure pješčanog sata, a kad za nekoliko tjedana zahladi, ovi će vam komadi biti odličan saveznik za stvaranje zanimljivih slojevitih kombinacija s oversized bijelom košuljom. Tražite li, pak, opciju koja će biti rezervirana isključivo za večernje outfite, uski bodi u stilu korzeta bit će pun pogodak. Njegov će strukirani kroj stvoriti dojam uskog struka, ali će i njegove košarice u obliku push-up grudnjaka vizualno povećati grudi te tako, osobito u spoju s hlačama visoka struka i širih nogavica, učiniti da vaša figura izgleda baš kao one sestara Kardashian.

Stradivarius, 22,99 € (173,22 kn)

Bershka, 22,99 € (173,22 kn)

Yamamay, 49,95 € (376,35 kn)

U slučaju da u slaganju svojih odjevnih kombinacija, umjesto izazovnosti, preferirate igrati na kartu ženstvenosti, saveznika za postizanje figure pješčanog sata pronaći ćete u haljinama. Baš kao i kad je riječ o topovima, i ovdje je tajna u strukiranom kroju. Košulja-haljina izvrstan je odabir za dnevni look jer će mu istovremeno podariti dojam profinjenosti i naglasiti figuru. Upravo je to čini jednim od važnijih odjevnih komada cjelovite ženske garderobe. Ovisno o vašem stilu, ove ćete jeseni moći birati među raznim klasičnim pamučnim varijantama košulja-haljine koje će suziti vašu figuru u struku, a njihov komotniji donji dio će vam osigurati ležernost. No posebno poželjne košulja-haljine ove su jeseni modeli od finog i tankog pletiva što prianjaju uz tijelo naglašavajući svaku oblinu. Iako će ovaj odjevni komad sam po sebi stvoriti figuru pješčanog sata, poseban efekt dat će masivniji remen na struku koji će ga dodatno naglasiti. S druge strane, satinirane varijante košulja-haljine u nježnijim bojama jednako će se dobro nositi i po danu i uvečer, a njihovo luksuzno izdanje obožava visoke potpetice koje također izduljuju figuru. Tražite li, pak, varijantu koja će se vješto transformirati iz poslovnog u casual dnevno izdanje ili pak večernju varijantu, strukirani će sako bez konkurencije biti najbolji odabir za stvaranje iluzije figure pješčanog sata.

Desigual, 169 € (1273,33 kn)

Mango, 79,99 € (602,68 kn)

Zara, 49,95 € (376,35 kn) 

 

Foto: Berhska, Mango, Zara, press

 

INSPIRIRAJTE SE

Back to office bez stresa by Saša Joka

Retro estetika