Preporuke za čitanje tijekom Adventa

Branko Matijašević donosi naslove kao stvorene za najčarobniji mjesec u godini

Nakon cijele ove lude godine, smatramo da je došlo vrijeme da se malo odmorimo i zaboravimo na sve. Nije to lako, s obzirom na vijesti kojima nas bombardiraju svakodnevno. No zato su tu naše drage prijateljice – knjige. Ovoga smo se puta odlučili preporučiti vam nekoliko naslova uz koje ćete osjetiti toplinu Adventa.

Iduće godine u isto vrijeme – Sophie Cousens

Romantična priča o ljubavi koja ne odustaje te nas prati sve dok je ne pogledamo u oči. Želite li čitati o dvoje ljudi koji su si suđeni, a nikako to ne shvaćaju, ovo je knjiga za vas. Za razliku od drugih naslova iz žanra romantične komedije, roman nam nudi kompleksnije likove koji su daleko od savršenstva, no to im daje šarm i autentičnost.

Također, iako nekako osjećamo kakav će kraj biti, putovanje je prepuno neizvjesnosti i posrtanja na skliskom terenu emocija. Sophie Cousens ovom se knjigom proslavila u svijetu te se veselimo što smo dobili prijevod. Kad biste birali idealno štivo – ali baš idealno, sa svim elementima za doba godine u kojem se nalazimo, ova bi priča bila pri vrhu. Tisak Media, 99 kn

Otac Božić i ja – Matt Haig

Nemojte da vas zavara naslovnica ove knjige. Iako se radi o „dječjem“ naslovu, priča donosi radost svim generacijama. Osim toga, idealna je za dar. Nije uvijek lako odrastati kao jedan od nekolicine ljudskih bića u Elfhelmu, čak i ako su tvoji posvojitelji nedavno vjenčani Otac Božić i Mary Božić. Za početak, odlasci u vilenjačku školu mogu biti naporni kad moraš pjevati božićne pjesme svaki dan – čak i u srpnju – i kad ti ne pođe od ruke položiti razne ispite, poput onih iz pravljenja igračaka. Osim toga, vani zna biti jako, jako hladno.

No kad ljubomorni Uskrsni Zec i njegova vojska zečeva odluče napasti Elfhelm i spriječiti Božić, Amelia, njezina nova obitelj i vilenjaci moraju iznova spasiti Božić, prije negoli bude prekasno. Kratka anketa: osjećate li magiju u ovih nekoliko rečenica? Da: pročitajte knjigu. Ne: pročitajte knjigu. Tisak media, 89 kn

Nađimo se u Cockleberry Bayu – Nicola May

Autorica nas je oduševila svojom prvom knjigom na hrvatskom, a sada smo dobili i nastavak. Ako niste pročitali njezin bestseler Mali dućan u Cockleberry Bayu, u dvostrukoj ste dobiti. Novopečeni supružnici Rosa i Josh te Rosin obožavani jazavčar ponovno su s nama. Njihovi su životi isprepleteni u ovom romanu o ljubavi, povjerenju, odanosti i osjećajima. Rosa, koja je nedavno izgovorila sudbonosno „da“ ljubavi svoga života, Joshu Smithu, vlasnica je trgovine za kućne ljubimce u pitoresknom Cockleberry Bayu, gradiću na engleskoj obali.

Trgovina sjajno posluje, a Rosa je sretna i zadovoljna jer napokon živi punim plućima okružena ljudima koje voli i koji vole nju. No nažalost, u životu ne ide uvijek sve kako bismo željeli. Jedna nesmotrena poruka, i vjera u ljubav i odanost opasno je poljuljana. Rosa sumnja da njezin muž ima ljubavnicu. Brrrr, što će doista otkriti o mužu? Hoću knjigu, 129 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Chic komadi stvoreni za zimu sa stilom

Karirani oversized blejzer u zimskom izdanju!

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići