“Ne volimo biti isključivi“

Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić kreatori su sada već poznatog domaćeg branda KLISAB. Njihov specifičan dizajnerski potpis vrlo je brzo osvojio modnu scenu i postao njen neizostavan dio. Fashion Incubator bio im je odskočna daska, a publiku su osvojili revijama na Fashion.hr-u

Njihove originalne kreacije možete kupiti u Fashion.hr pop-up storeu u City Centeru one East, ali samo do 27. svibnja. Zato ne gubite vrijeme i obogatite svoju garderobu KLISAB-ovim originalnim komadom.

Kako je započela vaša modna priča?
U studenom 2014. godine pobijedili smo na Fashion Incubatoru, natječaju za mlade modne dizajnere. Taj događaj smatramo početkom stvaranja branda.

Kako ste odabrali ime branda?
Vrlo jednostavno, uzeli smo prva tri slova od naših prezimena – KLI od Kliškinić i SAB od Šabarić, i tako je nastao KLISAB. Dugo smo se opterećivali različitim naglascima u izgovoru imena samoga branda, ali nam je s vremenom i to postalo simpatično.

Što vas najviše nadahnjuje?
Mogućnost da stvorimo ono što smo zamislili.

Što je za vas moda i ima li vaša moda poruku?
Biti modni dizajner zanimanje je bez radnoga vremena, tako da je nama moda način života. Možda modom, odnosno odjećom koju stvaramo ne šaljemo jasno definiranu poruku – ali sigurno utječemo na samopouzdanje svake žene koja nosi naše komade.

Kako vam je raditi u paru? Razilaze li se ponekad vaša mišljenja i želje i kako se tada usuglasite oko ideje?
Ne poznajemo drugačiji način rada od ovoga u paru. Karakterno smo jako različiti, ali estetski bliski i to je naša najveća prednost. U samom procesu stvaranja dogodi se da se ne složimo oko određenog dijela dizajna, no promišljanjem i uvažavanjem ideja onog drugoga dođemo do rješenja koje obojici odgovara.

Koje vam se razdoblje iz povijesti mode najviše sviđa?
Volimo dvadesete godine prošloga stoljeća. Tada dolazi do oslobađanja ženske siluete, čak ju se i negira. Odjeća postaje udobna i funkcionalna.

Što nikada ne biste odjenuli?
Ne volimo biti isključivi, samim time ne možemo sa sigurnošću izdvojiti nešto što nikada ne bismo obukli.

Čega najviše ima u vašem ormaru?
Najviše je odjevnih komada crne boje.

Kako biste opisali svoj stil i što je po vašem mišljenju dobar stil?
Naš stil prati naš dnevni ritam. Kombinacije koje nosimo moraju biti funkcionalne i udobne za cjelodnevni rad u studiju, ali i jednako reprezentativne za sastanke i klijente. Kada bismo ga pokušali opisati, to bi bila pročišćena klasika.

Koga od kolega najviše cijenite?
Cijenimo sve koji su ostali dosljedni svojoj estetici, a da su uspjeli ostvariti komercijalni uspjeh.

Koji je po vama must have sezone?
Košulja-haljina upotpunjena našom torbom s metalnim ručkama.

Koje tkanine preferirate?
Najviše volimo raditi s prirodnim materijalima.

Tko je vaš modni uzor?
Nemamo modne uzore, ali možemo nabrojati dizajnere čiji rad cijenimo. Jil Sander, Dries Van Noten, Phoebe Philo i Raf Simons samo su neki koje bismo izdvojili.

Gdje se vidite u budućnosti?
Od početka karijere bili smo previše koncentrirani na budućnost, trudimo se to ispraviti i biti što više fokusirani na sadašnjost.

Što biste poručili mladim dizajnerima?
Da je kontinuirani rad jedina tajna uspjeha.

Foto: Fashion.hr press

INSPIRIRAJTE SE

Košulje-haljine su hit

Jedinstveni detalji iz Fashion.hr pop-up storea

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići