Njegovana kosa i nakon sunca i mora

Ni na godišnjem odmoru ne smijemo zaboraviti na dobru rutinu za zahvalnu kosu

Kad napokon osjetimo prvi morski povjetarac i prepoznatljiv miris soli, nije teško zaboraviti na beauty rutinu. I dok ćemo se uglavnom svi sjetiti nanijeti zaštitnu kremu s visokim faktorom i nahraniti kožu nakon tuširanja, nije rijetkost da zapostavimo svoju kosu. Pa nas po povratku u svakodnevicu čeka borba sa suhom i ispucanom kosom koju bez pomoći frizera jednostavno ne možemo pobijediti. Međutim, pripazimo li tijekom izlaganja suncu i kupanja u moru, izbjeći ćemo svu tu nepotrebnu muku.

Iako ćemo po navici i ljeti posezati za omiljenim šamponom i regeneratorom koje koristimo tijekom čitave godine, moguće je kako oni ipak neće biti najbolji izbor. Naime, kosa za vrućih dana i pod utjecajem morske soli gubi vlažnost i nužnu masnoću zbog koje je inače svilena na dodir. Zato će preparati na bazi ulja biti najbolji izbor jer će hraniti vlasi i pružiti im trenutni oporavak od cjelodnevnog boravka na plaži.

Šampon za kosu Macadamia, Douglas, 145 kn

Regenerator za kosu Tinktura, dm, 64,90 kn

Ne smijemo zaboraviti niti na obnavljajuće i hranjive maske koje, osim na uobičajen način nanošenja na opranu kosu prosušenu ručnikom, možete nanijeti i netom prije odlaska na plažu. Tako ćete formirati zaštitni sloj koji će poput barijere barem djelomično obraniti kosu od isušivanja pod vanjskim utjecajima. Međutim, ako ne želite na godišnji nositi previše proizvoda, odlična će opcija biti i dva u jedan regenerator i maska koji će vam olakšati putnu torbu, ali svakodnevnu rutinu.

Maska za kosu Keune, Müller, 148,90 kn

Regenerator za kosu Yellow, dm, 94,90 kn

No bez obzira na to koristite li u svojoj rutini i šampon i regenerator i masku, dodatan tretman njegujućim uljima bit će od presudne važnosti za zdravu i njegovanu kosu. Neovisno o tome hoćete li ga nanijeti prije odlaska na plažu, reaplicirati tijekom sunčanja ili ga koristiti kao masku pred samo pranje kose, multifunkcionalno ulje za kosu neka bude vaš ljetni saveznik.

Obnavljajuće ulje za kosu, Yves Rocher, 65 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Must-have za ljetne vrućine – kratko rezani top!

Kako postići i zadržati savršeno brončanu preplanulu put?

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići