Nove knjige koje šalju jasnu poruku da se trebate opustiti

Branko Matijašević preporučuje tri naslova

Stresno je vrijeme, to vam nitko neće osporiti. No svijet nije mnogo drugačiji nego prije. Kako bismo vas na to podsjetili pronašli smo nekoliko novih naslova koji na policama knjižara nudeći čitatelju vrijednu lekciju – i nužnu zabavu.

Ženski povratak sebi – Natalia de Barbaro

Upravo je objavljen naslov koji će najvjerojatnije svim ženama biti jedan od omiljenih. Već se iz naslova može naslutiti da je ovo idealna lektira za sve one žene koje osjećaju da u njihovu životu ima previše dužnosti, a premalo radosti.

Zašto ne živimo tako kako bismo htjele? Zašto ne činimo stvari koje su za nas dobre – premda točno znamo što bi nam pomoglo? Zašto se uporno držimo starih obrazaca ponašanja koji su nam strani, kao da našim životom upravlja neki zlonamjerni šaptač? Zašto niječemo svoje pravo ja? Ova knjiga govori o tome kako se vratiti sebi. To nam je zadaća, zajednička i pojedinačna – zadaća svake žene. Hoću knjigu, 129 kn

Mudrost nesigurnosti – Alan Watts

Kako ostati smiren u vremenu opće nesigurnosti? Alan Watts u svojem klasiku nudi mudre odgovore obavijene privlačnim stilom pisanja. Njegova se djela čitaju već desetljećima i s valjanim se razlogom svrstavaju u moderne klasike duhovnosti.

Nakon što uvidimo kratkotrajnost efekta bijega od stvarnosti, polako osvješćujemo činjenicu da se jedina stabilnost ne nalazi izvan nas, već u nama. Autorova erudicija i bliskost s brojnim duhovnim pravcima čini ga idealnim vodičem za čvrsto koračanje životom i preživljavanje svakodnevnih potresa. Hoću knjigu, 89 kn

Ti mene ne slušaš – Kate Murphy

Znate li kako nastaju ratovi, oni veći, ali i oni puno manji, svakodnevni? Tako da slušamo, ali ne čujemo ono što nam druga strana govori. Iako živimo u svijetu u kojem nam tehnologija omogućuje konstantnu digitalnu komunikaciju i pruža nam nebrojene mogućnosti za povezivanjem, čini se kako nitko nikoga ne sluša niti zna uopće kako to činiti. A to nas čini usamljenijima, izoliranijima i netolerantnijima nego ikad prije u povijesti.

U ovoj prosvjetljujućoj i duhovitoj knjizi, profesionalna slušateljica Kate Murphy, novinarka The New York Timesa, objasnit će nam zašto ne slušamo, kako to utječe na nas i kako možemo obrnuti taj negativni trend. Možete početi već danas, ništa vas ne košta. Tisak media, 129 kn

Foto: Canva i press

INSPIRIRAJTE SE

Omiljeni multifunkcionalni komad i dalje je in

Kako kreirati capsule garderobu?

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići