Povratak boho suknji

Prozračnost je ponovo in

Ne tako davno svakim su ljetom vladale široke boho suknje u čitavoj lepezi boja i uzoraka. Međutim, posljednjih su nekoliko godina provele na svojevrsnoj modnoj margini te su činile outfite isključivo prilikom kreiranja boho lookova koji su uglavnom bili rezervirani za festivale. No, njihovih se pet minuta vratilo te ponovo možemo uživati u maštovitosti koju ovaj lepršavi kroj nudi.

Povijest suknji u ovom kroju seže poprilično daleko. Tipično širokog kroja i maksi duljine, od samih su početaka uglavnom sašivene od laganih materijala upečatljivih boja i uzoraka s dodatkom pokojeg naboranog detalja. Nosile su ih pučanke, odnosno žene iz naroda koje nisu bile plemićkog podrijetla, pa odatle i potječe jedan od njihovih naziva – narodne suknje. Od 19. stoljeća ove široke suknje postaju jedan od glavnih odjevnih komada žena u istočnoj Europi te su se, kao dio nošnje, spajale s bluzama ukrašenim vezovima.

Zara, 49,95 € (376,35 kn)

Terranova, 25,99 € (195,82 kn)

Dvadeseto je stoljeće donijelo popularnost boho i hipi pokreta čije su pripadnice prigrlile ove suknje kao svojevrsnu nošnju koja simbolizira slobodu duha. Kako je rasla popularnost ovih stilova, tako su i boho suknje počele uživati obožavanje žena diljem svijeta. Međutim, u to su vrijeme pa sve donedavno ove suknje u mainstream modi nosile dva drugačija naziva – gypsy (ciganske) i peasant (seljačke), prema skupinama i dijelovima društva gdje su ih nosili. Srećom, ovi su se nazivi tijekom godina izgubili te ih tako danas znamo kao boho, narodne ili čak hipi suknje.

New Yorker, 16,99 € (128,01 kn)

Stradivarius, 19,99 € (150,61 kn)

Osim u nazivu, ove se suknje do danas nisu puno promijenile. I dalje ih karakterizira široki kroj i maksi duljina te šarenilo boja i uzoraka na naboranom dizajnu koji često nosi i dodatak volana ili širokog plisea. Iako ih i dalje možete nositi uz raskošne bluze kontrastnih printova s kojima će stvarati osebujan nonkonformistički look kojem je težio hipi pokret, za trendi outfit pronaći će i nove stilske parove. Uže majice na bretelice, crop i tube topovi bit će im odlični saveznici, a umjesto ravnih natikača i sandala uskočite u visoke potpetice i dodajte zlaćani nakit za profinjeni dojam.

H&M, 29,99 € (225,96 kn)

OVS, 39,95 € (301 kn)

Foto: Zara i press

INSPIRIRAJTE SE

Modni dodaci – vodič kroz ključne proljetne trendove

Za chic look spojite sako i suknju

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići