Predimenzionirani krojevi i dalje vladaju

Oversized komadi u novoj sezoni

Proljeće je na modni tron dovelo neke nove stilove, ali još uvijek nije svrgnulo hitove koje su žene objeručke prihvatile. Dapače, nova sezona pronašla je kompromis između eklektičnih modnih povratnika i postojećih vladara brojnih garderoba. Među njima se posebno ističu oversized krojevi koji su, osim već voljenih formi, dobile i nove varijante koje osvajaju.

Predimenzionirane jakne, lagani kaputi i baloneri kao stvoreni su za ovo prijelazno razdoblje kad svaki sat u danu donosi svoju vremensku prognozu. Trpe slojevitost, a pritom izgledaju nevjerojatno stylish. Posebice kad ih nosite otkopčane i s podvrnutim rukavima.

Replay, 1690 kn

Košulje u oversized kroju prisutne su već sezonama pa je njihovo kombiniranje s ostalim komadima u malom prstu većine žena. I dok su prošlih godina vladale jednobojne i prugaste varijante uglavnom u plavim i bijelim nijansama te njihovim kombinacijama, ove se godine nosi primjetnost. Vibrantne boje poput zelene, narančaste i ružičaste, ali i upečatljivi uzorci koji podsjećaju na sedamdesete, hitovi su koje ćemo viđati sve češće. A sve prisutnije su i u traper izdanju, pogotovo u denim on denim outfitima.

Jake’s, Peek & Cloppenburg, 259 kn

Mango, 349,90 kn

Široke hlače jedan su od glavnih trendova ove sezone. Neovisno o tome govorimo li o trapericama, trenirkama ili pak poslovnim hlačama, wide leg i straight hlače apsolutan su hit. Nositi ih možete u zaista svakom spoju. S klasičnim T-shirtom činit će ležerni styling, a uz oversized košulju vezanu u struku za dašak već spomenutih sedamdesetih. Ako pak naginjete mladenačkim stilovima, uz crop ili tube top savršeno ćete rekreirati modu ranih dvijetisućitih.

C&A, 229 kn

Zara, 249,90 kn

Predimenzionirani krojevi pristaju i haljinama kojima daju opuštenost, bez obzira u kojem stilu one bile. Tako će i romantičarke ovog proljeća svog favorita pronaći u oversized modelima, a naš savjet je da ove udobne modele birate u vibrantnom koloritu koji će vas istaknuti iz mase i koji ćete bez problema nositi i do kraja ljeta.

H&M, 199 kn

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Vodeće kombinacije ove sezone

Ponovno se nose midi krojevi