Prijateljstva s malih ekrana

Prisjetite se najdražih žena s malih ekrana i iznova pogledajte zašto su određene serije i njihove junakinje (p)ostali klasici, a njihova prijateljstva besmrtna

S razlogom neke stvari postaju klasici. Mogu to biti odjevni komadi, jela koja ćemo uvijek raditi za posebne prilike, to mogu biti albumi izvođača koji su se odavno prestali baviti glazbom, ali je njihovo nasljeđe itekako živo. A to mogu biti i serije s čijim smo junacima, tj. junakinjama proživljavali odrastanje, prijateljstva, sretne i nesretne ljubavi, brakove, razvode i slomljena srca, sve one lijepe i ne tako lijepe trenutke s kojima se i sami možemo poistovjetiti. S obzirom na to da #ostajemodoma, savršeno je vrijeme za ‘binge’ gledanje omiljenih serija.

Seks i grad

Serija koja je definitivno promijenila pogled na ženske slobode i seksualnost, ali i još jednom potvrdila da je prijateljstvo važnije od ičega, držala nas je prikovanima za male ekrane jer je jednostavno bila drugačija, odvažna, hrabra i iskrena. Malo Carrie, Samanthe, Mirande i Charlotte svi imamo u sebi, samo su omjeri različiti. Zašto ne biste iskoristili ove dane i prošetali ulicama New Yorka (fenomenalno odjeveni!) sa ženama koje su pomaknule granice?

Gilmore girls

Idilični gradić Stars Hollow dom je Lorelai i njene kćeri Rory oko čijeg se odnosa vrti 7 sezona serije. One su ne tako tipične majka i kći, pričljive žene koje obožavaju junk food i najbolje prijateljice koje zajedno prolaze sve one dobre i loše stvari koje nosi život tinejdžerice i njene samohrane, snažne majke. Jeste li ‘Team Dean’, ‘Team Jess’ ili ‘Team Logan’? Na ljestvici od 1 do 10 – koliko je inertan Luke u svojem odnosu s Lorelai? Tko u životu ne bi htio prijateljice kao što su Lane i Sookie? Vratite se u Stars Hollow i još jednom se uputite u pustolovine s Gilmore curama.

Prijatelji

Da, radi se o šest blesavih prijatelja koji su obilježili kraj 90-ih i početak novog stoljeća, ali Monica, Rachel i Phoebe zapravo su osobe u kojima smo pronalazile neke vlastite karakteristike. Jeste li opsjednuti čistoćom i kompetitivni kao Monica? Neopterećeni društvenim normama i pomalo ‘svoji’ kao Phoebe? Zaljubljeni u modu i neodlučni kad se o ljubavi radi kao Rachel? Ali jedna karakteristika svima njima je zajednička – za prijatelje bi napravili bilo što. Prisjetite se svih zgoda i nezgoda omiljene šestorke iz New Yorka, u čak 10 sezona, uz odličan humor koji će vam uljepšati izolacijske dane.

Tračerica

Serena van der Woodsen i Blair Waldorf su privilegirane srednjoškolke s Manhattana koje su najbolje prijateljice, ali u jednom trenutku i najveće rivalke u ovoj popularnoj tinejdžerskoj seriji. Iako se nismo mogli poistovjetiti s luksuznim stanovima, garderobom sastavljenom od najvećih dizajnerskih imena i općenitim obiljem koje je pratilo gotovo sve junake ove serije – ipak smo se mogli prepoznati u temama prijateljstva, ljubavi, izdaje, odrastanja, nezrelih grešaka i zrelih raspleta situacije.

Gray’s Anatomy

Još od 2005. godine pratimo tim mladih liječnika, od njihovih početaka u prestižnoj bolnici do razvoja u vrhunske profesionalce koji svakodnevno spašavaju živote. Ti isti liječnici nisu toliko uspješni u svojim privatnim životima pa smo svjedoci brojnih ljubavnih, prijateljskih, obiteljskih i drugih zavrzlama koje se prelijevaju i na bolničke hodnike. Ali prijateljstvo Meredith Gray i Cristine Yang odolijevalo je brojnim olujama te se provlačilo kao jedna od rijetkih konstanta u čak 16 sezona serije koja se još uvijek snima. Uživajte u melodramatskim situacijama, kvalitetnim dijalozima i odličnoj glazbi koja prati svaku epizodu.

Foto: Shutterstock

INSPIRIRAJTE SE

Ponovite gradivo iz filma

Mini, midi i maxi suknja

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići