Primjetna obuća proljetni je must-have

Dva modela u genijalnim izvedbama koje ćemo viđati sve češće

Ključ svake kombinacije modni su dodaci. Među njih svrstati možemo i obuću koja je odavno nadišla isključivo funkcionalnu svrhu. Pa sve više žena nerijetko ormare pune baš svim novim trendovima koji se u sezoni pojave. No lako se izgubiti u mnoštvu noviteta. Pogotovo kad znamo da dobro odabran par može popraviti dojam i najbazičnije kombinacije.

Vjerujemo kako ste primijetili (a i mi smo vam već o tome pisali) kako je ovog proljeća primjetnost prioritet. Platforme, glomazne tenisice, boje, maštoviti dizajni i brojne visine potpetica preplavile su police omiljenih nam trgovina. No ako želite uložiti u jedan do dva para s kojima ćete obuhvatiti što je moguće više nabrojanih trendova onda ciljajte na dva modela – slingback i mules! Oba su dovoljno neutralna da se s lakoćom nose i u elegantnim i u urbanim kombinacijama. A s druge strane pomnim odabirom boje i detalja mogu biti i statement komadi koji privlače poglede svakim vašim korakom.

Graceland, Deichmann, 199 kn

Zara, 299,90 kn

Kate Gray, Humanic, 449 kn

Sling back modeli ove su sezone u potpunosti zasjenili vječne salonke. Birati možete između dvije varijante, one klasične i cool modela koji kombiniraju vezice. Oni su pak poseban hit koji ćete za potpuni trendi dojam nositi vezane oko nogavica širokih hlača i tako stvarati genijalne outfite. Ako se ipak odlučite za klasiku s remenčićem na peti, odaberite one s upečatljivim detaljem koji će privlačiti poglede. Mules, ili kod nas češće zvane natikače, na street style scenu doći će s prvim toplim danima. Tanka potpetica i neutralan kolorit sigurna su opcija s kojom ćete postići elegantan prizvuk. Statement prizvuk osigurat će zanimljiva arhitektonska PVC potpetica, ali i retro klompe koje će se savršeno uklopiti u boho kombinacije i one inspirirane sedamdesetima.

Gino Rossi, CCC, 499 kn

Aldo, 550 kn

Mango, 549,90 kn

Foto: Zara i press

INSPIRIRAJTE SE

Proljetni trendovi po izboru @stazisweets

Kako kombinirati cvjetni uzorak ovog proljeća?