Ruksak – praktičan modni dodatak za svaki stil i potrebu

Jedan od osnovnih modela torbe koji nas prati kroz život

Povratak XXL torbi među trendove prilika je i da se vratimo ruksacima. Ovaj model torbe zaista nas prati kroz život – s njime krećemo u vrtić, prolazimo cijelo školovanje, a potom ga koristimo za izlete, sportske aktivnosti i kojekakve druge potrebe koje pripadaju rubrici „slobodno vrijeme“. Pritom nas raznovrsna ponuda modela, boja i dimenzija inspirira da ovaj modni dodatak nastavimo nositi i u svakodnevnim situacijama jer može zadovoljiti baš sve naše potrebe – od praktičnih do stilskih. Zahvaljujući upravo širokoj ponudi modela, svaka će žena, neovisno o stilu koji njeguje, pronaći idealan za sebe. Donosimo prijedloge…

 

Crni ruksak načinjen od prirodne ili umjetne kože najosnovnije je i najneutralnije izdanje koje će se bez problema uklopiti u gotovo svaku dnevnu kombinaciju. Upravo zahvaljujući njegovoj boji, vješto će se spajati sa svim nijansama koje posjedujete u svom ormaru, a kako svojim dizajnom više nalikuje klasičnoj ručnoj torbi, odlično će pristajati i uz poslovne outfite. Posebno su interesantni outfiti u kojima su spojeni dobar sako i ruksak kao kontrastni komad koji razigrava strogi dojam. No, ovisno o vašim potrebama i tome koliko vam je nužno da vam neke sitnice uvijek budu pri ruci, odabrat ćete ili klasični model s jednim, velikim, pretincem ili praktičniju varijantu s dva odjeljka. U jedan veliki ruksak stane puno toga – od rokovnika, termosice s kavom i boce vode do posudice s ručkom ili užinom, a kada je riječ o ruksaku klasičnih dimenzija, mjesta će se naći i za laptop. Ako, pak, ruksak ima i jedan manji džep na prednjoj strani, dobit ćete mjesto gdje će vam ključne stvari uvijek biti pri ruci. Međutim, preferirate li sportski ili urbani stil, najbolji odabir bit će praktični ruksak koji inspiraciju za dizajn vuče iz klasičnih planinarskih ranaca.

 

Aldo, 89 € (670,57 kn)

Mona, 279,90 € (2108,91 kn)

Stradivarius, 29,99 € (225,96 kn)

Upravo takvi, robusni modeli s mnoštvom pretinaca, postaju sve popularniji među onima čiji dnevni raspored zahtijeva duže izbivanje iz kuće, ali i konstantan pokret jer ih posao ne veže za jedno mjesto. Prepoznali su to i vodeći high street brendovi te su u svoju ponudu uključili inačice u nježnijim tonovima da ne biste morali biti ograničeni na crne, sive ili maslinasto zelene tonove. Upravo te nježnije nijanse daju topliji dojam ovim ruksacima čiji je primarni cilj svrhovitost, a tek nakon dolazi stil. Ipak, ako još niste spremni upustiti se u stilske avanture s ovakvim ruksakom, a tražite svijetlu varijantu koju ćete lako uklapati u jesenske lookove, posegnite za nekim od zemljanih tonova. Otkako je odbačena stroga norma da se smeđa boja nikada ne bi smjela spajati s crnom, u svoj odabir uključite i ovu, jednu od najtoplijih boja, jer odlično pristaje ovoj sezoni i izvrsno se spaja s paletom nijansi kojima u ovom periodu uglavnom naginjemo. Tako će se jednako dobro nositi i uz žutu boju senfa, maslinastu zelenu, čak i uz neke nijanse bordo boje. No u slučaju da želite uložiti u jedan ruksak koji će se jednako dobro nositi i u proljeće i ljeto, svakako savjetujemo svjetliju zemljanu nijansu, poput krem ili bež, koja je univerzalna i primjerena svakom godišnjem dobu.

Zara, 29,95 € (225,66 kn)

Desigual, 89,99 € (678,03 kn)

Nine West, 51,75 € (389,91 kn)

 

Foto: Stradivarius, press

INSPIRIRAJTE SE

Athleisure estetika

Sportski komadi za djecu