Savršeni make-up za vruće dane

Clean girl look

Već neko vrijeme u svijetu make-upa vlada pravilo: manje je više. Za razliku od prethodnih trendova kada je cilj bio prekriti apsolutno svaki trag nepravilnosti i prirodne teksture kože, clean girl make-up teži upravo suprotnom. Naglasak je na svježem i njegovanom izgledu koji, doslovno, sjaji. Zato će osnova postizanja clean girl izgleda biti dobra skin care rutina i jednostavna šminka. To podrazumijeva kozmetičku torbicu koja se sastoji od samo nekoliko izrazito kvalitetnih proizvoda.

Prije negoli uopće započnete nanositi šminku, za postizanje ovog traženog izgleda treba dobro očistiti i hidratizirati kožu lica. Započnite čistačem po vlastitom izboru te nježnom, ali temeljitom eksfolijacijom, idealno tonikom, koja će pripremiti kožu za nanošenje njegujućih proizvoda. Idući korak neka bude nanošenje seruma s hijaluronskom kiselinom na koji ćete, prema potrebi, moći nanositi hranjivu kremu ili ulje, po izboru. Finalni korak obavezno je krema s visokim zaštitnim faktorom. Tek nakon što se svi ovi preparati upiju u kožu na red dolazi dekorativna kozmetika.

L’Occitane, 34,10 € (256,93 kn)

Maria Galland, Mandis Pharm, 47,78 € (360 kn)

S obzirom na to da se clean girl izgled bazira na konceptu sjajne kože i naglašavanju prirodne ljepote, tonirana krema i highlighter za ujednačavanje tena bit će osnova make-upa. No, za razliku od klasičnog highlightera koji se nanosi samo u tragovima na područje jagodica, vrha nosa i ispod obrva, ovaj ćete proizvod u tankom sloju nanijeti na cijelo lice. Ipak, za ove potrebe zaboravite tipične proizvode intenzivna sjaja jer će biti prejaki, pa posegnite za suptilnijim varijantama i malim količinama. Želite li, pak, postići dojam blago osunčanog lica, odaberite proizvode s pigmentom koji će vam u kombinaciji s toniranom kremom dati idealan izgled.

Lumene, dm, 11,95 € (90,04 kn)

Armani, Douglas, 41,29 € (311,10 kn)

Ova tehnikaslaganja“ proizvoda pomoći će vam da postignete nježno presijavanje koje će ostavljati dojam prirodnosti. Iako ćete za prekrivanje moći koristiti tekući puder slabije pokrivne moći, najbolji će odabir biti BB kreme koje će istovremeno hraniti vašu kožu. Uz to, njihova je glavna uloga smanjenje nepravilnosti i ujednačavanje tena, stoga ćete moći biti sigurni da ćete izbjeći efekt „obloge“ koji ostavlja većina tekućih pudera. Za sam kraj ovog make-upa treba vam samo nježno sjajilo na usnama koje će dati finalni touch vašem sjajnom izgledu.

BioNike, Farmacia, 26,50 € (199,66 kn)

Dior, Müller, 42,99 € (323,91 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

More kao najtraženija modna inspiracija

Tvid u proljeće – može!