SKINCARE KOJI KOŽA VOLI

Vaša koža mijenja se kroz godinu, traži drugačije sastojke i režim njege. Odaberite proizvode koji će svojim dobrobitima omogućiti vašoj koži da pokaže svoj puni potencijal, bez obzira na vanjske utjecaje. Tu je i pregled sastojaka, noviteta i nekih dobrih, provjerenih klasika koje će ćete obožavati u nadolazećim mjesecima

Vitamin C

Ovaj moćni sastojak dat će vašoj koži toliko željeni sjaj koji je zasigurno izgubila tijekom proteklih mjeseci boravka u zatvorenom prostoru. Dodatna korist vitamina C je smanjenje pigmentacije i pjega na koži uzrokovanih utjecajem sunca. No najvažnije od svega, vitamin C je snažan antioksidans koji štiti kožu od utjecaja slobodnih radikala i štetnih UV zraka koji uzrokuju njeno oštećenje i preuranjeno starenje, posebno u kombinaciji s proizvodima koji sadrže SPF. Zbog toga ga nanosimo ujutro, idealno u obliku seruma, nakon čišćenja kože lica.

TONYMOLY Vital Vita 12 serum, Muller, 189,90 kn; La Roche-Posay Pure vitamin C10, Farmacia, 266,09 kn

Zaštitni faktor

Ako dosad niste religiozno nanosili zaštitni faktor na kožu, učinite tu promjenu ovog ljeta. On štiti našu kožu od štetnog djelovanja UV zraka i prevenira oštećenja nastala istima, a samim time i preuranjeno starenje kože. Za lice se svakako preporučuje minimalno faktor 30, što znači da se nakon nanošenja suncu možemo izlagati 30 puta dulje nego bez zaštite. Ako vas brine da će vam začepiti pore, isprobajte nemasne formule namijenjene problematičnom tipu kože, a birati možete između klasičnih i obojenih verzija.

Eau Thermale Avène Cleanance SPF 50+, Farmacia, 160,88 kn; Eucerin Sun Creme SPF 50+, Farmacia, 121 kn

BB krema

Ljeti teške pudere zamijenite laganom BB kremom sa zaštitnim faktorom. Faktor iz BB kreme neće biti dovoljan pa je svakako nanesite tek nakon što ste prethodno zaštitili lice kremom sa SPF-om. BB krema dat će vam preplanuli, ujednačen ten bez potrebe izlaganja lica suncu, a ujedno je njegovati svojim sastojcima i zaštititi od vanjskih utjecaja.

Clinique iD BB gel, Douglas, 530 kn; Missha Perfect cover BB cream, dm, 59,90 kn; Guerlain Terracotta Joli Teint, Douglas, 316 kn

Dvofazno čišćenje

Ritual dvofaznog čišćenja kože populariziran je trendom korejske rutine njege. Ovo je ujedno ritual koji će napraviti najveću promjenu na vašoj koži, neovisno o godišnjem dobu i tipu kože. No posebno je važan ljeti jer učinkovito uklanja zaštitni faktor s vašeg lica i prevenira začepljenje pora, neovisno o tome jeste li taj dan nosili make-up. Najprije se čistim rukama na suhu kožu lica nanosi uljna faza, zatim se navlaže ruke i ulje se lagano utrljava u kožu lica te pretvara u emulziju. Ispiranjem emulzije mlakom vodom uklonit ćete sve nečistoće s lica, uključujući make-up, kremu sa SPF-om i višak sebuma. Druga faza, umivalica na bazi vode, osigurat će zaista čisto lice bez osjećaja zatezanja.

Cannabis sativa seed oil herbal cleanser, Kiehl’s, 200 kn; Caudalie Make-up removing cleansing oil, Muller, 158 kn

Foto: Ivana Blažoti Mijoč

U koje traperice se isplati investirati?

Naglasak je na struku - komadi u kojima ćete imati figuru pješčanog sata

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići