Stylish & funkcionalan – slamnati šešir

Ključan modni dodatak

Nastali iz nužnosti, kroz povijest su postali statusni simbol. Danas, pak, za njima uglavnom posežemo kad želimo svakodnevne kombinacije podići na sasvim novu razinu. Ovisno o efektu koji želimo postići, biramo različite modele. Tako će fedora šešir, koji je primarno muški model, kombinaciji dodati prizvuk snage, dok će šešir izrazito širokog oboda biti jedan od najženstvenijih i najmističnijih modela. No sasvim je svejedno u kojem stilskom smjeru krenete jer će baš svaki model vašem outfitu podariti poseban dojam.

Nošenje šešira datira još iz pretpovijesnog doba, no pravu popularnost ovaj današnji modni dodatak stječe u vrijeme kada je plemstvo pomoću njih iskazivalo svoj status u društvu, a to se prvenstveno odnosi na muškarce. No, nije ovo jedini razlog velike popularnosti šešira kao funkcionalnog modnog dodatka. Bio je dijelom raznih nošnji i uniforma, a posebno je popularan bio među lovcima i ribičima koji su se njime služili kao zaštitom od sunca.

C&A, 19,99 € (150,61 kn)

Mango, 39,99 € (301,30 kn)

Šeširi su nekada bili dijelom odjevnih kombinacija u svakom godišnjem dobu, no tijekom desetljeća padaju u zaborav. Naravno, uvijek je bilo dama i gospode koji su uživali u oplemenjivanju svojih kombinacija raznim šeširima. U isto vrijeme, zanat proizvodnje ovog modnog dodatka razvio se u pravu umjetnost. Ipak, čak ni ta prava mala remek-djela nisu bila dovoljna da šire mase ponovo prepoznaju moć šešira. Većina ih je smatrala da će dodavanjem šešira u outfite postati preupadljivi te kako će se steći dojam da se nastoje prikazati pripadnicima klase iznad one kojoj pripadaju.

Zara, 39,95 € (301 kn)

Tommy Hilfiger, Fashion&Friends, 74,90 € (564,33 kn)

Srećom, vremena se mijenjaju. Pa, iako ih u zimskim mjesecima ne možemo toliko često vidjeti na gradskim ulicama, dolaskom ljeta šeširi doživljavaju svoju malu renesansu, i to uglavnom u slamnatom izdanju. Naravno, i dalje se za njima poseže uglavnom za zaštitu od jakog sunca, no sve češće se dodavanjem šešira nastoji postići profinjenost outfita i dojma koji ostavljamo. Zato i jesu, od muškog komada, danas postali dominantno ženskim odabirom. To je kao rezultat donijelo njihovu prisutnost u kolekcijama raznih brendova, kako onih čije kreacije gledamo na modnim pistama, tako i onih čije zanimljive dizajne i sami nosimo po ulicama i plažama.

Aldo, 26 € (195,90 kn)

H&M, 9,99 € (75,27 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Ultimativan kroj za dramatičan efekt

We love your style

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići