Top modeli badića

Gaćice visokog struka, jednodijelni visoko rezani komadi ili pak kostimi načinjeni od pliša na samom su vrhu modnih prioriteta

Iako se tako ne čini, kupaći kostimi imaju zaista dugu povijest. Prvi su se nosili još u starom Rimu i Grčkoj te su bili najsličniji današnjem šorcu s tkaninom preko grudi, ali i jednodijelnim kupaćim kostimima. Dvadesetih godina pretprošlog stoljeća nosili su se vuneni kostimi koji su više nalikovali haljinama te su prekrivali većinu kože, a nakon toga počinje razdoblje svojevrsnih modernih badića.

Kreirali su ih Lucien Lelong, Elsa Schiaparelli i Izod, a same modele ovjekovječio je fotograf George Hoyningen-Huene za francuski Vogue. Naime, oni se od tada sve više smanjuju i oslobađaju tijelo, a tridesetih godina dobivaju formu jednodijelnih trikoa s kratkim hlačicama. Popularizaciji kupaćih kostima uvelike su pridonijele holivudske zvijezde, ponajprije Esther Williams filmom Bal na vodi iz 1944. godine te Dorothy Lamour. Kupaći kostimi u to su vrijeme izgledali poput korzeta.

No, revolucija u modnom smislu nastala je kada je inženjer i kreator Louis Reard 1946. godine u Parizu predstavio dvodijelni badić pod nazivom bikini. Ime je dobio po otoku Bikini, gdje je testirana prva nuklearna bomba. Naime, njegov tvorac tvrdio je kako će bikini biti eksplozivan poput bombe i nije pogriješio. Ostalo je povijest.

Zara, 129,90 kn

Tako danas imamo slobodu odabrati kupaći kostim kakav želimo, imamo tkanine koje se brzo suše, imamo potpunu slobodu u odijevanju. A kakvi modeli prevladavaju ove sezone? Veliki povratak doživjeli su jednodijelni kupaći kostimi i to visoko rezani bez košarica, koji vizualno izduljuju noge, dok su druga vrlo popularna vrsta oni sportski.

Speedo, Intersport, 479,96 kn

Mango, 199 kn

Must-have su kupaći kostimi od pliša ukrašeni volanima, koje su prigrlile brojne modne influencerice, ali i retro modeli s gaćicama visokog struka koje sada nerijetko krasi vezanje kao na korzetima. Ovaj model je idealan za sve žene koje žele prekriti trbuh, a ne vole jednodijelne kostime ili pak one koje jednostavno žele biti moderne.

Calzedonia, gornji dio 235 kn; donji dio 155 kn

H&M, gornji dio 149 kn; donji dio 99,0 kn

Tezenis, gornji dio 79,90 kn; donji dio 99,90 kn

Yamamay, gornji dio 249 kn; donji dio 159 kn

C&A, gornji dio 99,90 kn; donji dio 99,90 kn

Lisca, gornji dio 191 kn; donji dio, 127 kn

View this post on Instagram

@VMAGAZINE #V114 ⚡️⚡️? There are no words to describe how much fun we had creating this entire story + (3) cover(s)!!!, or how grateful and proud I am to be back on the cover of V by Mario Sorrenti !!!! To #StephenGan – aside from being my fashion godfather from the start of my career in NYC, you have also been a true friend, confidant, and mentor to me. ? I can’t thank you enough for everything, including this cover-story experience that brought out and made me feel like my most empowered self ♡??♀! @mario_sorrenti you were such a fun teammate! Thanks for everything !!!! I’ll never forget those couple of days! ?☀️? Pre order via vmagazineshop.com ft interview by my amazing friend and powerhouse of a woman @serenawilliams – thank you so much angel ! link in bio ?⚡️?

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

https://www.instagram.com/p/BkAL1WSAIM9/?taken-by=shanigrimmond

https://www.instagram.com/p/BjrtQuYl5OV/?taken-by=stylescrapbook

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Glam look

Modna džungla

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići