Ovu sam tortu radila već nebrojeno puta i uvijek svi budu oduševljeni. Tako je sočna i ukusna, a i zdrava jer nema ni brašna ni dodanog šećera. Datulje su u službi prirodnog sladila, a u okusu se ne osjete, tako da će vam kolač biti odličan čak i ako ih ne volite! Nadam se da ćete je isprobati 🙂
Priprema:
Datulje očistite od koštica pa ih ubacite u lonac s mlijekom i kuhajte 5 – 8 minuta.
Potom dodajte maslac pa miješajte dok se ne rastopi.
Smjesu s datuljama prebacite u blender ili multipraktik pa dodajte mljevene orahe, kakao, jaja, vaniliju, prašak za pecivo i sol.
Miksajte dok ne dobijete glatku kremu.
Prebacite kremu u kalup promjera 20 cm i pecite 30 minuta na 180 °C.
Čokoladu rastopite u 2 žlice ulja pa time prelijte biskvit.
Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, a potom prebacite u hladnjak.
Dekorirajte orasima.
SPAR proizvodi:
mljeveni orasi (3,21 €), čokolada za kuhanje (2,19 €), maslac (1,89 €), jaja (1,29 €), mlijeko (0,90 €), kakao prah (2,19 €), prašak za pecivo (0,19 €)
Foto: press