Trend: Poznati škotski uzorak opet je u fokusu

Kako ga kombinirati i s čime nositi

Tartan je škotska vunena tkanina karirana uzorka koja se spominje još u 17. st., a od nje se tradicionalno izrađuje i svima poznati kilt, plisirana suknja do koljena koja je dio škotske tradicijske muške nošnje. No, s vremenom se taj poznati škotski uzorak razvio u motiv koji prelazi granice, a odavna u modnom svijetu predstavlja bezvremensku eleganciju i klasiku. Tako je već godinama jedan od popularnijih „zimskih“ uzoraka mnogih modnih dizajnera i trendsetera, a ujedno je i simbol „bunta“ i punk supkulture. Nosite ga u kombinaciji s neutralnim bojama za klasičan dojam ili s drugim motivima za odvažan i cool izgled. A ako vam nedostaje inspiracije, u nastavku donosimo outfite u kojima glavnu riječ ima tartan, karirani uzorak.

Naušnice, Zaks, 486,20 € (3663,27 kn); kaput, Mango, 99,99 € (753,37 kn); torba, Aldo, 73 € (550,02 kn); crop majica, Terranova, 17,99 € (135,55 kn); papuče UGG, Office Shoes, 124,95 € (941,44 kn); traperice Salsa, Europa 92, 129 € (971,95 kn)

Crop majicu kariranog uzorka nosite uz hlače zvonolikog kroja i klasični kaput crne boje. Styling upotpunite ugodnim Ugg papučama koje se ove sezone hrabro nose po gradskim ulicama te zlatnim naušnicama i torbicom zanimljivog dizajna.

Blejzer, Stradivarius, 19,99 € (150,61 kn); torba, Replay, 104 € (783,59 kn); ogrlica, Zaks, 288,60 € (2174,46 kn); suknja, Mango, 45,99 € (346,51 kn); jakna, Zara, 39,95 € (301 kn); Cipele, Aldo, 105 € (791,12 kn)

Midi suknja škotskog printa, što podsjeća na kilt, najbolje će se istaknuti nošena uz crni blejzer i jaknu iste nijanse. Outfit zaokružite torbom asimetričnog oblika, dodajte Mary Jane model cipela i decentnu zlatnu ogrlicu.

Kaput, Gant, 580 € (4370,01 kn); torba Lacoste, Maras, 111 € (836,33 kn); naušnice, Mango, 12,99 € (97,87 kn); oversized džemper, H&M, 29,99 € (225,96 kn); kapa, C&A, 39,99 € (301,03 kn); čizme, Aldo, 199 € (1499,37 kn)

Kako je ovdje kaput tartan printa glavna zvijezda cijelog looka, neka vam ostali odjevni komadi budu bazni. Ispod odjenite oversized džemper off white nijanse u kombinaciji s visokim čizmama smeđe boje. Od dodataka odaberite bijelu beanie kapu, okrugle zlatne naušnice i cool ručnu torbu crne boje.

 

Foto: Mango i press

 

Style inspiration: Vivienne Westwood

Torbe: Igra oblicima

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići