U stilu legendarne Iris Apfel

Modna ikona utjelovljenje je skladne eklektike

Na podužem popisu žena kojima je nadjenuta titula modnih ikona ističe se ime Iris Apfel. Ova stogodišnjakinja i samoprozvana najstarija živuća tinejdžerica prepoznatljiva je po eklektičnom stilu koji u njezinoj interpretaciji odiše skladom kojim se malo tko može pohvaliti. Spajanje naizgled nespojivih komada, ali i miješanje visoke mode i komada s buvljaka njezina su specijalnost i zaštitni znak. A za rekreiranje njezina inspirativna stila osim znanja i maštovitosti potrebna je i hrabrost, ali i stav bez kojeg je gotovo nemoguće dostojno predstaviti ovu ikonu.

Ipak, spoj koji čine City Center one i Super1 pod kreativnim vodstvom Kristine Vrdoljak uz stylinge Ivane Pavić učinio je upravo to. Kroz objektiv Johna Pavlisha senzacionalnu Zvonu Vucković s nevjerojatnom su lakoćom pretvorili u vjernu repliku neponovljive Iris Apfel.

Iako vjerojatno ni sama nije sanjala o itekako zasluženoj tituli, čitav je život okružena tkaninama i kreativom, stoga i ne čudi njezin urođeni smisao za stvaranje inspirativnih kombinacija. Ipak, uz maštovitost i modnu igru njezino samopouzdanje, stav i vječna mladost koja dolazi iznutra glavne su sastavnice koje osiguravaju da i nakon stoljeća tako besprijekorno nosi eklektične kombinacije kojih bi se prepale i puno mlađe fashionistice. A osim boja i snažnog stava, predimenzionirane naočale njezin su zaštitni znak. Isprva ih je skupljala iz hobija, a kasnije kroz život nosila zbog potrebe i tako postigla prepoznatljivost diljem svijeta.

Baloner, Gant, 4050 kn; mokasine, Aldo, 483 kn; sunčane naočale Versace, Optika Anda, 1550 kn; hlače, Gant, 2025 kn; košulja, Zara, 229,90 kn; prsten, Swarovski, 1450 kn; ogrlica, Swarovski, 6800 kn; sat Parfois, 270 kn

Na prvi pogled njezini outfiti djeluju kao da ih je skinula s modne piste nekog od dizajnera, no istina je sasvim drugačija. Ova, kako za sebe kaže, gerijatrijska starleta, obožava spajati jeftine komade i one s buvljaka s luksuznim komadima s dizajnerskim potpisom. Dapače, kaže kako stil nije nošenje skupe odjeće te da imati novac ne znači imati stil jer nije poanta u onome što nosite nego kako to nosite. Pa iako bi na nekima njezini ekstravagantni i koloritom prepuni lookovi djelovali poput kostima, Apfel ih nosi s nevjerojatnom lakoćom. I to je poanta čitava njezina stila, ako se previše trudite oko slaganja komada, izgledat ćete kao da vam je neudobno i vaša će naizgled savršena i stilski skladna kombinacija na koncu izgledati loše.

Košulja, Mango, 199,90 kn; mokasine, Aldo, 600 kn; naočale Fendi, Optika Optotim, 2523,84 kn; hlače, Zara, 229,90 kn; sako, Zara, 399,90 kn; ogrlica, Swarovski, 1250 kn; narukvice, Swarovski, 1650 kn (cijena za jednu narukvicu)

No od Iris Apfel naučiti možemo i brojne druge životne pouke za koje vjerujemo da su jedan od razloga njezina modnog statusa. Prva i nekako najočitija pouka koju dijeli samom svojom pojavom je ‘da biste ostali mladi, morate razmišljati mlado‘. Uz to kaže da mladost iziskuje i otvaranje prema novim ljudima i iskustvima, no da istovremeno brinete ponajviše o svom mišljenju i uvijek budete svoji bez obzira na to u kojem se društvu nalazili. A mi se s time možemo samo složiti i primijeniti u vlastitim životima, jer biti poput Iris Apfel pa makar i u crno-bijeloj kombinaciji izgleda kao zabava koja nikad ne prestaje.

Kaput Ralph Lauren, Peek & Cloppenburg, 2799 kn; mokasine, Aldo, 600 kn; sunčane naočale Gucci, Optika Anda, 3310 kn; hlače, Varteks, 899 kn; pulover Hugo Boss, Peek & Cloppenburg, 1299 kn; prsten, Swarovski, 1650 kn; narukvica, Swarovski, 2500 kn

Model: Zvončica Vucković

Fotograf: John Pavlish

Styling: Ivana Pavić

Kosa: Ruža Pure Aveda

Makeup: Pink Rabbits

Kreativno vodstvo: Kristina Vrdoljak

Foto: Super 1

INSPIRIRAJTE SE

Začinite outfit primjetnim dodacima

Muževan komad u ženstvenim izdanjima

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići