Vježba za cijelo tijelo

Ne morate u teretanu kako biste potrošli kalorije!

Vježba koja je služila kao selekcijska vježba za primanje u američku vojsku ujedinjuje sklek, čučanj i skok, zbog čega troši puno kalorija, jača mišiće i podiže kondiciju.

U suradnji s Polleo Sportom donosimo nekoliko razloga zbog kojih biste ovu intenzivnu i dinamičnu vježbu trebali uvrstiti u svoju rutinu.

Troše puno kalorija
S obzirom na to da marinci aktiviraju cijelo tijelo, osigurat će veliku kalorijsku potrošnju. Pojedina istraživanja pokazala su da vježbe visokog intenziteta poput marinaca mogu sagorjeti 50% više masnoće od vježbi umjerenog intenziteta. Osim toga, oni će ubrzati metabolizam koji će – čak i u stanju mirovanja – trošiti kalorije.

Jačaju mišiće
Marinci povećavaju snagu cijelog tijela i jedan su od najboljih primjera vježbi u funkcionalnom fitnessu. Njima jačate mišiće ruku, prsa, kvadricepse, gluteus, bedra i trbušne mišiće. Isto tako, marinci su jedna od najučinkovitijih vježbi ako se odlučite za jedan visokointenzivan cardio trening.

Povećavaju izdržljivost
Ova vježba često je dio zahtjevnih programa poput crossfita upravo zbog toga što je izvrsna za povećanje izdržljivosti. Bez obzira na to je li vaš cilj baviti se sportom, povećati mišićnu masu, snagu ili smršavjeti, marinci su odlična vježba pomoću koje ćete brže postići bolju kondiciju.

Ne trebate rekvizite!
Marinci ne zahtijevaju nabavu rekvizita, zbog čega ih možete s lakoćom odraditi u svom dnevnom boravku. Sve što vam treba je da oslobodite malo prostora kako biste mogli do kraja izvesti sve pokrete, malo volje i želja za napretkom.

Kako pravilno izvesti marince?
Stanite uspravno, neka leđa budu ravna, noge u širini kukova ili malo šire, a ruke uz tijelo.
Spustite se u čučanj, ruke postavljate na podlogu ispred sebe.
Noge zabacite prema natrag, postavite se u poziciju za sklek te prsa spustite na podlogu. Laktove postavljate što bliže tijelu.
Podižete prsa, doskočite u poziciju čučnja.
Uspravite tijelo, izvodite skok s rukama iznad glave.

Ili jednostavno pogledajte video.

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići