Vrijeme je za koktele!

Pripremite omiljene ljetne mješavine kod kuće

Kad bismo vas pitali koje piće vam simbolizira ljeto, odgovor bi sigurno, uz vjerojatno vodu, bio jedan od omiljenih vam koktela. Bio on bezalkoholni za dnevnu pauzu ili onaj „začinjeni“ za večernje provode i opuštanja. Iako u njima jednako dobro možete uživati i u zimskim večerima, kokteli su nekako postali sinonimi za ljetna pića pa za njima češće posežemo upravo u ovim mjesecima. Na plažama dalekih ili bližih nam destinacija u čašama od kokosa ukrašenih malim suncobranima

Ispričavamo se na maloj digresiji, ali otkako je u City Centeru one East, West i Split ponovno krenula nagradna igra Shopping putovnica u kojoj do 21. kolovoza možete osvojiti čak 20 000 kuna, samo razmišljamo o kupovini i dalekim putovanjima. No jednako dobre koktele pripremati možete i kod kuće. Sve što vam treba su sastojci za omiljenu verziju i ovih nekoliko sitnica koje će olakšati pripremu.

Bez obzira na to koje preferencije okusa imali, na brojnim internetskim adresama i stranicama raznih priručnika te knjiga s receptima sigurno ćete pronaći odgovarajuću mješavinu. Ali i sami možete eksperimentirati kod kuće kad posjedujete odgovarajuće alate. Shaker, alat bez kojeg se ne možete upustiti u ovu avanturu, osnova je koju morate imati. Dodatan plus bit će set u kojem dolazi sa svim pratećim dodacima koji vam mogu zatrebati. Tako ćete svoj martini moći piti i shaken i stirred.

Brandani, LONCI & POKLOPCI by Bajde, 382 kn

Omjeri i mjere najvažnija su stavka svakog koktela. Ujednačen okus i uspješan rezultat svakog puta osim kvalitetnih sastojaka ovisit će i o praćenju recepta. Iskusni barmeni odoka već mogu procijeniti koliko su tekućine ulili u shaker, no nama neiskusnima dozer je must-have koji će garantirati preciznost i savršen okus. A za dodatnu sigurnost na boce dodajte izljevnike pomoću kojih ćete izbjeći prolijevanje.

Cilio, Müller, 89,90 kn

Dolazimo do alata i aparata koji će vas služiti i za druge potrebe te postati jedni od omiljenih kuhinjskih pomagača. Prvi je ledomat koji u vrućim danima dolazi kao spas za svako piće. Drugi je definitivno drobilica za led koja će izvrsno uskočiti u brojnim receptima za koktele. Međutim, i najmlađi članovi obitelji i oni koji se tako osjećaju pronaći će mu drugu namjenu. Onu za pripremu slushyja koji savršeno paše tijekom visokih ljetnih temperatura.

Klarstein, Sancta Domenica, 1539 kn

Ariete, INTERSPAR, 249,99 kn

Ima li išta bolje nego u koktele uključiti citruse koji im daju posebnu svježinu koja izvrsno komplementira većini sastojaka? Za taj će dio izvrsno uskočiti električno cjedilo koje će vam dobro doći i za pripremu svježih sokova. Jasno, ne smijemo zaboraviti na slamke čije smo jednokratne plastične varijante zamijenili ekološki prihvatljivijim staklenim i metalnim opcijama. A za kraj ćemo vam otkriti i jednu tajnu metalnih slamki, osiguravaju da je baš svaki gutljaj idealno hladan i osvježavajuć.

Tefal, Elipso, 519 kn

Fackelmann, INTERSPAR, 54,99 kn

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Pronađite svoj matching set na sniženjima

Avokado mousse

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići