Za isticanje ove jeseni odjenite jarke ružičaste tonove

Hit boje sezone

Ako ste mislili da će hladne sezone odnijeti jarke boje u modnu povijest – prevarili ste se. Možda neće biti onoliko zastupljene kao što su bile ljetos, ali i dalje su tu i vladaju trendovima. Isto kao i unazad par mjeseci, tako i sada, govorimo o širokom spektru boja među kojima će se pronaći savršena za svakoga. No jedna se ističe kao ključna. Vibrantna ružičasta osvaja svojom primjetnošću, ali i vedrinom koja je za kišnih dana itekako dobro došla.

Ružičaste nijanse uglavnom povezujemo s lutkom Barbie. Samim time u modernom društvu dobiva konotaciju ženstvenosti ili, još češće, djevojačke naivnosti. Ipak, jarki ružičasti tonovi mogu biti itekako moćni i nositi snagu i težinu. Stoga nije ni čudno što je upravo ružičasta boja simbol borbe protiv raka dojke te one protiv vršnjačkog nasilja. Baš će zato listopad pred nama, kao mjesec obilježavanja borbe protiv raka dojke, biti savršeno vrijeme da svijetu pokažete svoje odjevne kombinacije kojom dominira intenzitet ove očaravajuće boje.

Zara, 499,90 kn (66,35 €)

Grudnjak, Tezenis, 129,90 kn (17,99 €); gaćice, Tezenis, 59,90 kn (7,29 €)

Moje cipele, 279,90 kn (37,03 €)

U isto vrijeme, ružičasta može predstavljati i djetinju razigranost i modnu maštovitost. Ponekad će čak značiti i hrabrost te odvažnost, osobito na mjestima na kojima uglavnom vladaju kombinacije u neutralnim tonovima. Ružičasta je odjeća kao stvorena za igranje modom i razbijanje monotonije. Posebice kad ih spajate s crnim komadima kojima, ma koliko elegantni bili, ponekad nedostaje dašak vedrine. A slijedi li vam odlazak na vjenčanje, ružičasta će haljina biti pun pogodak jer je ova boja u isto vrijeme povezana i s ljubavlju. Stoga ove jeseni, kad se želite istaknuti, biti totalno u trendu i iskazati svoju snagu, pa i solidarnost – odjenite ružičastu i zablistajte u kišnom sivilu.

Mango, 449,90 kn (59,17 €)

Kate Gray, Humanic, 759 kn (99,95 €)

Jake’s, Peek & Cloppenburg, 299,95 kn (39,81 €)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Ultimativna inspiracija za odličan retro izgled

Soft vs. Cool – koji stil birate?