Započnite detoksikaciju

Provedite odluke u djelo!

Za promjenu životnog stila ne treba nam ni siječanj ni ponedjeljak. Svaki je dan dobar za početak promjene nabolje, osobito kad je riječ o prehrani. Ipak, bez obzira na ono čemu težimo – nekoj korjenitoj promjeni ili samo poboljšanju kvalitete životnog stila – većina nas to započinje u siječnju ponukani raznim novogodišnjim odlukama. Naime, glavni pokretač promjena u prehrani su prosinački blagdani kada otpuštamo kočnice i dopuštamo si slatke i slane oduške u većim količinama negoli u ostatku godine. Zato vam donosimo kratki popis saveznika koji će vam olakšati svakodnevicu dok se privikavate na novi režim.

Voda je osnova svake dobre detoksikacije organizma i jedno od najzanemarenijih pića koje može riješiti brojne nedaće s kojima se borimo. Ne samo da će ova tekućina čistiti organizam iznutra nego će poprilično povoljno utjecati i na našu vanjštinu. Tako svjež izgled kao rezultat dubinske hidratacije ne može postići gotovo nijedan preparat. Idealno bi bilo svakoga dana popiti barem dvije litre vode, a kako biste to postigli, uvijek pri ruci imajte bočicu s vodom.

Rosmarino, Vitapur, 7,96 € (59,97 kn)

Pripadate li skupini kojoj, bez obzira na želju i volju za promjenom, voda nikakone ide“, ne morate se odmah početi prisiljavati na njenu konzumaciju. Dobar početak bit će i pijenje nezaslađenog čaja, a najbolji je onaj u rinfuzi. Većina se upravo zbog nepraktičnosti rasutog bilja najradije odlučuje za opciju filtar-vrećica, a samo jedno sito za čaj riješit će vas muke. Osim što će osigurati da čaj ne morate procjeđivati, uz njegovu pomoć nećete morati razmišljati o doziranju, odnosno o količini čaja koju treba staviti u šalicu.

Pedrini, LONCI & POKLOPCI by Bajde, 4,25 € (32,02 kn)

Citrusi su važan dio detoksikacije organizma, prvenstveno zbog toga što sadrže obilje vitamina C koji nam je itekako potreban u zimskim danima. Ali, tko ima volje ručno cijediti limun po limun kako bi na kraju dobio samo jednu čašu soka koju popijemo za tren?! Imate li naviku svakodnevno piti sokove od citrusa, električno cjedilo na koje treba samo prisloniti polovicu voćke višestruko će vam se isplatiti.

Grundig, INTERSPAR, 12,99 € (97,87 kn)

Ako u sokove volite dodati još neko voće ili povrće koje se uglavnom ne može cijediti, sokovnik i smoothie maker trebali bi biti sastavni dio vaše kuhinje. Svježi sok svakog dana izvrsno će zamijeniti voćnu užinu, pogotovo kod djece koja svakog dana pronalaze maštovitu izliku zašto ne mogu pojesti voćku. U slučaju da nemate vremena svakog dana pripremati svježi sok pa potom rastavljati i čistiti sokovnik ili blender, možete odjednom pripremiti veću količinu koju ćete rasporediti na dva do tri dana. Osim što ćete uštedjeti na vremenu, svaki će vas dan u hladnjaku čekati pripremljena doza vitamina i minerala.

Bosch, Sancta Domenica, 278,58 € (2098,96 kn)

Philips, Elipso, 358,22 € (2699,01 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

3 prijedloga stylish & casual kombinacija

Ključni komadi na sniženju u City Centeru one

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići