Zašto morate posjetiti Meksiko?

@august_xvi otkriva zašto se zaljubila u Meksiko i kakvo je iskustvo putovati u vrijeme pandemije

Pitanje koje sam u zadnjih mjesec dana čula najviše je: “Zašto Meksiko?“, a u stopu ga prati i: “Ima li tamo korone?

Krenimo zato s odgovorom na ta dva pitanja, jer pretpostavljam da je i vama u glavi neka verzija gore spomenutih.

1. Zašto ne Meksiko? Kultura, hrana, bogata povijest i temperature iznad 30 °C. Ako pitate mene, teško da može bolje od toga.

2. Naravno da i tamo ima korone. No po mom mišljenju, kako se čuvamo doma, tako se moramo paziti i bilo gdje. Dobra je stvar što je tamo ljeto i većina se sadržaja odvija vani. Uz to, mjere su stvarno stroge. 95 % stanovništva nosi maske i na otvorenom, a temperaturu vam mjere pri ulasku u bilo koji prostor, od restorana, kioska pa do benzinske pumpe. Također, pri istom tom ulasku vas u cijelosti dezinficiraju. No, naravno, i uz sve to treba paziti i biti odgovoran, kao što to, nadam se, radimo i u Hrvatskoj.

P.S. Pri povratku u državu svi smo se testirali i svi su testovi bili negativni tako da je naš oprez očito urodio plodom.

Krenimo sada na ono najbitnije. U 10 dana obišli smo Mexico City, Playu del Carmen, Tulum, Islu de Mujeres i dijelove Cancuna. Mexico City treći je najnaseljeniji grad na svijetu pa možete samo zamisliti koliko različitih ljudi, kultura i običaja skriva. Uz sve to, ljudi i atmosfera su srdačni, pozitivni i veseli.

Zahvaljujući agenciji s kojom smo išli na putovanje, imali smo priliku posjetiti nekoliko obitelji u njihovim domovima. Uz njih smo najviše naučili, tu smo probali njihovu najbolju autentičnu i domaću kuhinju. A uz sve to, ovdje smo upoznali najdivnije ljude i razgovarali s njima o njihovom životu, svakodnevici i pogledima na svijet. To bih svakako istaknula kao jednu od najvećih prednosti putovanja s agencijom. Uz cijenu, naravno.

Osim svega već spomenutog, Meksiko ima možda i najljepše plaže na svijetu. Bijeli pijesak, tirkizno more, palme i beskonačno duge pješčane plaže stvorene su za uživanje. Ako volite dobar party, odnosno tulum – onda ne smijete zaobići Tulum. Rivijera prepuna klubova, beach barova, restorana, trgovina i luksuznih resorta idealna su lokacija za sve partijanere.

Onaj tko me poznaje zna da je jezgra svakog mog dosadašnjeg putovanjahrana. Trebam li uopće naglašavati koliko je hrana u Meksiku dobra? Tacosi, ceviche, guacamole, empanade i sve ostale slične delicije bile su nam na svakodnevnom meniju. Uz sve to, voće, a osobito mango i ananas, TOLIKO je sočno i ukusno da moram priznati da ću se teško ikada ponovno zadovoljiti tropskim voćem koje stigne do nas.

Nadam se da sam vam barem malo zagolicala maštu i da ćete se i vi, ako ništa, barem kad ova pandemija napokon završi, odvažiti na putovanje u najljepši Meksiko. Možda vam se i pridružim jer maštam o povratku!

Foto: Pamela Smoljanić

INSPIRIRAJTE SE

Vječni klasik u veselom, proljetnom izdanju!

Proljetna romantika

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići