Zašto su 30-e najbolje godine

Naša Dajana Civadelić zna kako uživati u životu i 30-ima

11 je sati navečer. Gledam naslov ovog teksta, gleda on mene. Tipkam u Google zašto su 30-e najbolje godine jer trenutačno mi na pameti nije nijedan suvisao odgovor. Pitam se što je to dobro u 30-ima dok osjećam bol u donjem dijelu leđa od stolice za koju sam prikovana cijeli dan. Radim kao konj na svojim snovima, a u biti sve što želim je jedna poštena hibernacija i buđenje u godinama kad samo uživaš u plodovima svog rada, haha! Šala mala, not me. Možda su tek 50-e real deal, ali 30-e su izazovi i još uvijek hrpa mogućnosti. Ukratko, Google prenosi da neke studije pokazuju da se najbolja godina života nalazi u tridesetima i to ona s brojem 35. Lijepo je znati da do nje još imam pune četiri godine pokušaja i promašaja, haha. Okej, okej, prestajem i sada se bacam na posao i tipkam zašto zaista mislim da su 30-e potencijalno najbolje godine života. Tekst posvećujem svom suprugu i svima vama koji niste nešto oduševljeni idejom da vrijeme fakat prolazi… haha (zadnji put)!

aliceworldphtography

Alkohol

Stavka broj jedan na ovom popisu, vrlo bitno jer je ovo jedna od većih razlika koje se osjete između 20-ih i 30-ih. Vina, pića općenito. Ušli ste u fazu u kojoj već znate etikete koje imaju, a koje nemaju smisla. Tridesete su godine u kojima će piće više potencijalno značiti cijeli jedan dan duže oporavka i zato birate pametno, pijuckate samo ono što volite u društvu koje želite.

Biznis

Ah, tridesete mi se čine savršene za biznis. Ne nedostaje vam energije, ideja i volje. Cijela jedna dekada mogućnosti je ispred vas, u vama čuči znatiželja i adrenalin za novim potencijalima, a greške iz dvadesetih vješto zaobilazite.

Tjelovježba i briga o sebi općenito

Ovo su godine u kojima već znate da je ovo pravilo broj jedan. Ako ne zbog sebe, onda zbog ljudi oko sebe koji vas vole i koji ne mogu disati zrak bez vas. Sebičnost i nebriga o sebi je nešto što definitivno ostavljate iza sebe i niste ponijeli u ovu dekadu. U zdravom tijelu zdrav duh i obrnuto, znate već.

Hobiji, edukacija, putovanja

Do sada ste već poprilično izgradili svoj identitet, poznajete svoje hobije, ulažete u edukaciju i putovanja. Za razliku od dvadesetih, planirate i štedite za ovakve stvari. Češće spajate ugodno s korisnim i svjesni ste da vrijeme ipak malo brže prolazi nego što ste planirali i da ovaj život ima smisla jedino ako u njemu i zaista uživate.

Štednja

Vrijeme je. Hah! Da, vrijeme je ako niste počeli štedjeti, da onda barem napravite plan za istu. Znam, nisam ni ja preveliki fan štednje, ali što se mora, mora se. Pretpostavka je da smo u tridesetima nešto pametniji i odgovorniji. Možda ovo nije stavka koja ovako naizgled spada u kategoriju “30-e najbolje godine”, ali imat će smisla nešto kasnije.

Lista je poprilično kratka i konkretna, ali jednu veliku stavku sam preskočila, to je LJUBAV. Ništa od navedenog nema smisla bez ljubavi. Ona bi trebala biti osnova i pokretač za sve dalje što ćemo graditi i biti. U tridesetima idemo na all in i bez kalkulacije, poklanjamo svu svoju ljubav, vrijeme i poštovanje onima koje volimo, bezrezervno. Nemamo vremena za puno toga u ovom životu, a za fušarenje u ljubavi pogotovo. U 20-ima ostavljamo iza sebe mladenačku nevinost i upitnike, realnije gledamo na stvari oko sebe i vjerujemo u svoju sposobnost i talente. Okružujemo se ljudima koji žele i mogu, stvaramo bazu za dalje. Znamo da balans ne postoji, ali još uvijek želimo vjerovati u njega i to je ok. Težimo napretku, a ne savršenstvu.

Zaključak za kraj je da po svemu gore sudeći, 30-e obećavaju i odlučujem im vjerovati dok me ne odvedu u novu dekadu, a koja je… guess what? Nove tridesete! Hahaha i sad ih ti nemoj voljeti…

Top Shop, 449,50 kn
LONCI I POKLOPCI by Bajde, 299 kn
Nutribullet, Top Shop, 999 kn

Foto: aliceworldphtography, Dajana Civadelić i press

INSPIRIRAJTE SE

6 najljepših kombinezona za novu sezonu

Cekeri nisu rezervirani samo za plažu!

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići