Trešnje i višnje zacrvenjele su svoje krošnje pa je došlo vrijeme da ih stavimo u neke nama najdraže slastice.
Danas s vama dijelim svoj omiljeni recept za brownie koji će oduševiti sve ljubitelje čokolade, ali i one koji to nisu.
Njegova priprema je jednostavna i zahtijeva malo vremena jer koristi se samo nekoliko sastojaka. Čokolada u kombinaciji s voćem stvara odličan okus kojemu nitko ne može odoljeti. Iznutra je mekan, a izvana pomalo hrskav. Amerikanci bi ga opisali kao chewy, fudgy i cakelike kolač. Ovaj američki desert postao je popularan i kod nas, a danas vam ga donosim u sezonskoj varijanti – u kombinaciji s višnjama ili trešnjama, ili možda s obje voćke jer tako je još posebniji. Svakako vam preporučujem da se poigrate s onim voćem koje vam je dostupno ili koje volite. U slast!
Dukat maslac, pakiranje 2 kom. od 250 g, 29,99 kn; S-Budget tamna čokolada 400 g, 13,99 kn; Premijer šećer 1 kg, 5,99 kn; Dolcela kakao u prahu 100 g, 10,49 kn; S-Budget glatko brašno 1 kg, 4,49 kn; Dolcela prašak za pecivo, 1,19 kn; S-Budget jaja 10 kom., 11,99 kn; S-Budget mliječna čokolada 100 g, 3,99 kn – sve SPAR. Kad birate voće, u City Centeru one obiđite štandove OPG-ova gdje će pronaći sezonsko i lokalno voće za svoje slastice.
Priprema:
1. Pećnicu uključite i ostavite da se grije do 180 °C.
2. Manji kalup obložite papirom za pečenje.
3. Na pari otopite maslac i tamnu čokoladu, dodajte višnje ili trešnje i šećer, pa maknite s vatre.
4. U drugoj posudi prosijte kakao, brašno i prašak za pecivo. To sve dodajte otopljenom maslacu i čokoladi, pa dobro promiješajte. Zatim dodajte dobro umućena jaja i nasjeckanu čokoladu. Opet sve dobro izmiješajte.
5. Izlijte u kalup i stavite u pećnicu da se peče oko 20 minuta. Izvana će kolač dobiti koricu, iznutra bi trebao ostati sočan i mekan. Ovisno o pećnici, možda ćete svoj kolač peći oko 30 minuta, ali nikako ga ne biste smjeli peći dulje da se ne bi previše osušio.
Foto: Sanja Mijac