Pavlova za Uskrs

Prefini kolač za nadolazeći blagdan dolazi nam s bloga Domaćica, a pripremila nam ga je Sanja Mijac

Poznata slastica Pavlova ovog Uskrsa dobiva novo ruho, recept je svima poznat i on se ne mijenja pa se oblicima i inače možete igrati, a ako se ne usudite oblikovati ova mala nježna gnijezda, napravite je u obliku klasične torte.

Sam postupak nije težak i ukoliko slijedite recept ne bi smjelo biti problema, a dobit ćete efektnu slasticu koja će mamiti osmijehe na lice ukućana za nadolazeće blagdane.

Danas sam kombinirala kremu od sira s kokosom, no vi se možete poigrati kombinacijama pa dodati voće ili kakve pekmeze, kekse – mašti na volju. Neka vam bude u slast!

Svježa jaja, S-BUDGET, 13,49 kn; šlag, Dolcela, 5,49 kn; šećer, Premijer, 1 kg, 5,99 kn; Gussnel, Dolcela, 8,49 kn; svježi krem sir, President, 14,99 kn; aroma vanilije, 8,99 kn; šećer u prahu, Franck, 4,79 kn; alkoholni ocat, Kisko, 7,49 kn; sve INTERSPAR

Kokos, 15,90 kn; vrećice za ukrašavanje, 14,90 kn, sve dm

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 130 °C. Na lim za pečenje stavite masni papir.
  2. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postupno dodajte šećer cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte sve dok smjesa ne postane glatka i sjajna (otprilike 4 – 5 minuta).
  3. Na kraju u smjesu dodajte kukuruzni škrob i ocat, kratko izmiksajte ili izmiješajte špatulom.
  4. Na masni papir uz pomoć vrećica za ukrašavanje i nastavkom po želji iscrtajte krugove/gnijezda čineći krug kao na slici. Ponovite ih na dva kata kako vam Pavlova ne bi bila pretanka. Ukoliko vam ostane kreme, istisnite puslice kojima kasnije možete ukrasiti ovu ili neku drugu tortu.
  5. Stavite koru u pećnicu na sat i pol i ne otvarajte vrata tijekom pečenja. Tek nakon sat i pol ugasite pećnicu, odškrinite vrata i koru ostavite unutra da se skroz ohladi.

Priprema kreme i ukrašavanje:

  1. Sve sastojke za kremu stavite u posudu i miksajte dok se sve ne spoji. Miksajte otprilike 30 sekundi, tek toliko da postane čvrsta i spremna za oblikovanje.
  2. U svako gnijezdo uz pomoć vrećice za ukrašavanje i željenog nastavka nanesite kremu pa po njoj pospite kokos.
  3. Ukoliko želite, ukrašavanjem se možete igrati, dodati čokoladna jaja, svježe voće ili voće iz kompota poput bresaka koje će na torti podsjećati na jaja, dodati kekse s oblicima i slično.

 

Foto: Sanja Mijac

INSPIRIRAJTE SE

Rižoto s mladim lukom

Olujna sestra – uzbudljiv obiteljski roman

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići