Ružice od jabuka

Efektne poslastice, izrazito ukusne i dekorativne donosi nam Sanja Mijac s bloga Domaćica

Danas smo za vas pripremili jednostavne ružice od jabuka uz detaljne korake pripreme, kako bi vam što bolje uspjele i kako biste svoje ukućane ili prijatelje razveselili ovim efektnim kolačićima.

Za ovaj desert vam ne treba puno sastojaka ni vremena, a ukoliko vam 6 – 7 ružica nije dovoljno, samo povećajte količinu sastojaka i pecite duplo. U slast!

Svježe lisnato tijesto S-BUDGET, 6,99 kn; limun S-BUDGET 500 g, 6,99 kn; džem od smokava Bakina Tajna 29,99 kn; cimet Nadalina, 1,99 kn; šećer u prahu S-BUDGET 500 g, 6,99 kn, sve SPAR

Kad birate voće, u City Centeru one obiđite prodajna mjesta OPG-ova gdje ćete pronaći sezonsko i lokalno voće za svoje slastice.

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 180 °C i pripremite kalup za muffine.
2. Iscijedite limun i dodajte mu nekoliko mililitara vode.
3. Jabuke očistite od koštica pa ih narežite na jako tanke šnite.
4. Potopite ih u vodu s limunom pa ih zagrijte u mikrovalnoj pećnici na 3 minute, a ako nemate mikrovalnu, možete ih malo zakuhati u lončiću, na laganoj vatri samo nekoliko minuta. Ovo radimo kako bi se jabuke lakše savijale i ne bi pucale.
5. Skuhane jabuke ocjedite od vode.
6. Lisnato tijesto izrežite na 6 jednakih dijelova. Svaki dio premažite s malo pekmeza, pospite malo cimeta pa naslažite jabuke kao na slikama.
7. Zarolajte u ružicu te stavite u kalup za muffine.
8. Pecite oko 40 – 45 minuta.
9. Na kraju ih ukrasite šećerom u prahu.

Foto: Sanja Mijac

INSPIRIRAJTE SE

Kao Ferrero

KEKSI S KOMADIĆIMA ČOKOLADE